Adrian Năstase anunță că îl va da în judecată pe Klaus Iohannis

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi seara, că gestul președintelui Klaus Iohannis de a-i retrage decorația primită acum 17 ani a fost un gest absolut meschin.

Invitat la România TV, Năstase a afirmat că a făcut deja o plângere prealabilă împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar în condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordarea sau retragerea decorațiilor. (…) A te raporta la ce s-a întâmplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin și cu asta încheiem un capitol care mă deranjează”, a afirmat Adrian Năstase.

De asemenea, fostul lider al PSD  susține că odată cu expirarea interdicției de a face politică, nu exclude o revenire în PSD. Năstase consideră că poate juca un rol important în reconstrucția partidului, cu experiența acumulată.

Eu am un viitor politic permanent, ceea ce spun eu este preluat. Eu am apreciat foarte mult felul în care colegii mei de partid au reacționat la retragerea decorației mele de către Iohannis, spre exemplu (nu au reacționat). Asta arată că PSD este foarte implicat în modelul de societate pe care Iohannis îl oferă. (…) Mi-aș dori foarte mult să ajut la revenirea PSD într-o poziție de învingător în alegerile locale și poate în alegerile parlamentare”, a spus Adrian Năstase.

Președintele Klaus Iohannis, a semnat la 11 decembrie decretele privind retragerea decorațiilor celor care au condamnări penale, printre care Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Mircia Muntean și Ionel Manțog.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!