ANPC începe verificarea produselor importate din China

Toate loturile de produse care provin din China, pentru care există posibilitatea transmiterii coronavirusului, vor fi verificate, iar consumatorii trebuie să aibă încredere în instituțiile statului”, a declarat directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a făcut o adresă către Direcția Generală a Vămilor și Direcția de Sănătate Publică prin care se spune că pe anumite produse există posibilitatea transmiterii anumitor microbi și germeni de coronavirus, în general pe jucării, haine etc. De aceea, toate loturile de produse care vin din China vor fi analizate de instituțiile abilitate ale statului.

Consumatorii de produse și servicii trebuie să aibă încredere că instituțiile statului își fac datoria. Sunt comitete interministeriale care supraveghează și monitorizează foarte atent partea aceasta și impactul în România. În acest domeniu are competențe Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, ANPC are și ea o componentă pe protejarea sănătății consumatorului, iar ANSVSA pe acea a siguranței alimentare”, a mai precizat Anghel.

Acesta recomandă consumatorilor să asculte instrucțiunile Ministerului Sănătății atunci când achiziționează produse sau când vin din zona asiatică.

Consumatorii trebuie să citească foarte atent toate instrucțiunile care li se oferă la aeroport sau în alte zone, atunci când pleacă sau se întorc din țări asiatice”, a transmis directorul general al ANPC.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!