Cioloș, replică pentru Băsescu: „Să lucrăm împreună, europarlamentarii români, pe subiectele strategice pentru țară”

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, răspunde atacului lui Traian Băsescu.

Fostul președinte a declarat, duminică, la România TV, că Dacian Cioloș este doar un executant de mandat al președintelui Franței, Emmanuel Macron, și nu are dreptul să gândească singur. „Mă enervează ce a făcut Macron, iar el – noi îl vedem pe Cioloș ca exponent – e un executant al mandatelor date de Macron. (…). Nu o să reînnoiască Macron, pentru că nu este în stare să o reînnoiască Franța. Reformele acute de care are nevoie Franța nu au reușit la el acasă și vine prin Cioloș să reformeze UE! Sper să nu fie reformată după viziunea lui. Nu credeți că are dreptul să și gândească, când îl are șef pe Macron! Cioloș lucrează pe mandat dat de Macron. Cioloș este executant de mandat”.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș, afirmă că „În loc să începem să lucrăm împreună pentru România, unii europarlamentari par să fi venit la Bruxelles ca să aibă motiv de harță acasă”.

Am urmărit zilele acestea mai multe dezbateri care au mestecat câteva teme false despre mine și europarlamentarii Alianței 2020 USR PLUS.

Am ales să nu răspund la fabulații reciclate înainte sau în timpul campaniei electorale.

Observ însă că, în loc să începem să lucrăm împreună pentru România, unii europarlamentari par să fi venit la Bruxelles ca să aibă motiv de harță acasă.

Eu unul nu voi cădea în această capcană, în care dezbateri democratice și consistente din Parlamentul European sunt tăvălite în discuții fără noimă în țară. Nu asta așteaptă cei care ne-au votat pe 26 mai.

I-am spus și președintelui Traian Băsescu azi, când ne-am întâlnit în avion: dacă vrea să discutăm despre cum putem fi mai puternici în Parlamentul European, în beneficiul României, putem face asta direct și nu prin talk-show-uri cu informații eronate.

România are nevoie de politicieni responsabili care să le apere interesele cu toată forța și la Bruxelles și la București, iar pentru mine aceasta este direcția. Apelul meu este să lucrăm împreună, europarlamentarii români, pe subiectele strategice pentru țară”, a afirmat Dacian Cioloș.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!