EXCLUSIV – Nadia Comăneci, la 6 ani! Primele poze cu marea campioană în sala de gimnatică!

Informat24 vă prezintă, în premieră, câteva fotografii cu Nadia Comăneci, din frageda ei copilărie. Este vorba de primele poze făcute de marea noastră campioană în sala de gimnastică din Onești, orașul ei natal,la începutul anului 1968, când avea 6 ani și câteva luni.“Una dintre amintirile frumoase din copilărie este legată de momentul când am pășit pentru prima dată într-o sală de gimnastică, aveam 6 ani și mama m-a dus la “Flacăra”, prima mea echipă de gimnastică“, rememora, nu de mult, multipla campioană olimpică.

“Când am pășit în sala de gimnastică, am fost copleșită de dimensiunile ei, de propria timiditate și de nesfârșitele posibilități de joacă oferite de fiecare saltea, capră, paralelă sau bârnă. În realitate, era o mică sală de sport în care, cu mult efort și entuziasm, antrenorii strânseseră câteva aparate de gimnastică”

Nadia Comăneci, pentru nadiacomaneci.eu

În aceste fotografii, alături de Nadia și de colegele ei de la clubul AS Flacăra Onești apare și primul antrenor al Nadiei, cel care a descoperit-o, Marcel Duncan! Duncan a fost decisiv în apariţia Asociaţiei Sportive Flacăra, prin el s-a născut sala de la Onești şi, apoi, multe din performanţele gimnastelor. În anul 1971, Nadia ajunge la Deva, fiind recrutată de Bela Karoly.

În cea de a patra fotografie o găsim pe Nadia într-o vizită la școala pe care a urmat-o la Deva, orașul unde s-a antrenat cu soții Karoly spre a cunoaște faima mondială.

Nadia, a 3-a de la stânga spre dreapta.

Nadia, a 3-a de la stânga spre dreapta.

Nadia, prima de la stânga spre dreapta.

Nadia, prima de la stânga spre dreapta.

Nadia, a 3-a de la dreapta spre stânga.

Nadia, a 3-a de la dreapta spre stânga.

Nadia, în centru, rândul de sus, în vizită la Deva

Nadia, în centru, rândul de sus, în vizită la Deva

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!