Kelemen Hunor: „Nu vom semna o moțiune de cenzură, asta e sută la sută”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că formaţiunea pe care o reprezintă nu va semna o moţiune de cenzură, pe care nu o „vede ca fiind o catastrofă”, dar nici nu crede că este oportună în perioadele când sunt alte probleme.

Noi nu vom semna o moţiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun că în acest moment discutăm doar teoretic, că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii (…). Nu cred că în perioadele când sunt alte probleme e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional, o instituţie constituţională, un instrument politic în mâna Opoziţiei”, a precizat liderul UDMR într-un interviu acordat RFI.

La jumătatea lunii august, potrivit purtătorului de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu, PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban. Scopul moțiunii este formarea unui guvern de uniune națională, care să organizeze alegerile locale și parlamentare de anul acesta.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!