Klaus Iohannis anunță prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința de la Palatul Cotroceni cu membri ai Guvernului, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, deoarece „situația epidemiologică nu este bună”.

Totuși, nu vor fi luate măsuri care să afecteze economia, a precizat președintele, care a făcut un nou apel la populație: „Atenție! Protejați-vă, protejați-i și pe ceilalți”. Astfel, nu sunt prevăzute noi măsuri de restricție, dar nici nu vor fi luate alte măsuri de relaxare.

Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi (miercuri – n.r.) peste 600 de persoane cu COVID-19. Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru oprirea răspândirii acestei epidemii. Este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare”, a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că se dorește o continuare a măsurile care duc la revigorarea economică, în perioada următoare.

Guvernul are în vedere noi măsuri care pun în practică programul de revigorare economică. Tot legat de revigorarea economică, este și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelles”, a mai spus președintele.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!