Lista actualizată a gafelor comise de Viorica Vasilica Dăncilă. Prim-ministrul României, veritabil manual de ridiculizare

Gafele de exprimare ale Vioricăi Vasilica Dăncilă, în prezent prim-ministrul României, sunt deja proverbiale în țară și în lume și nu au avut loc doar în timpul mandatului de șef al Executivului, ci și în cele de membru al Parlamentului European. La început, au fost considerate simple întâmplări, dar consecvența cu care Dăncilă a repetat exprimarea precară, mai ales în situații oficiale de reprezentare a țării sau a Guvernului, au convins publicul că este vorba, mai degrabă, de nepricepere, lipsă de pregătire și carențe mari de cunoaștere a limbii române.

Iată, în continuare, o listă actualizată a gafelor de exprimare comise de Viorica Vasilica Dăncilă, prim-ministrul României:

”Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci douăzeci

”Pentru mine, ca prim-ministru, criticele aduse Guvernului de către opoziția Parlamentală

”Programul de guvernare al PSD a avut parte de la început de o respingere automată din partea adversarilor partidului pe care îi reprezint”

”S-a înregistrat pe piață o lipsă acută a imunoglobinei

”Despre președenția României la 1 ianuarie 2019”

„În ceea ce privește președenția Consiliului UE”

La întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul răspuns pe care premierul l-a dat la o întrebare în limba engleză din partea omologului israelian a fost: “He, he”.

„Cei care dezinformează UE sunt autiști

La întâlnirea cu Papa Francisc: „Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity”.

Orice om îi este teamă de o plângere penală”

A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care l-a invitat în Palatul Victoria înaintea intonării imnurilor celor două țări, acesta făcându-i un semn discret sa astepte

I-a facut semn premierului croat să intre în Palat inainte de salutarea gărzii de onoare

La final, a avut o exprimare stângace în limba engleză, când l-a întrebat pe premierul croat dacă vrea să facă o fotografie „Make a photo?

„Putem spune, pe scurt, că reducem democrația… reducem birocraţia”

“Avem apoi oraşul medical universal… universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei”

A uitat numele premierului eston Juri Ratas in cadrul declarațiilor oficiale

Juri Ratas a sesizat că drapelul Estoniei era aşezat invers de către organizatorii evenimentului, având culoarea albă în partea de sus, el începându-şi discursul doar după ce a pus steagul corect şi le-a arătat celor prezenţi cum trebuie să stea drapelul. Niciunul dintre oficialii români prezenţi nu a intervenit pentru a aşeza corect steagul, lăsându-l pe premierul estonian să se descurce de unul singur. Chiar au aplaudat fericiți la sfârșit, împreună cu Dăncilă.

“De ce minţiţi oamenii că în fiecare lună a crescut preţurile?”

“Nu aţi mai avut cum să negaţi performanţele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internaţional și Banca Monetară…”

“Această dezinformare este pur și simplu o minciună.”

“Majorările de prețuri s-au diminuat.”

“Când nu ați mai avut de ce să vă luați, v-ați luat de coafură.”

În deplasarea de la Lisabona, Dancilă i-a vorbit premierului portughez despre provocările UE care vor apărea prost Brexit”.

La întoarcere, a declarat că a vorbit despre preluarea Președinției României.

“Dezvoltarea relației privelegiate dintre România și Portugalia.”

La Simfonia Lalelelor, în Pitești, copiii de grădiniţă au fost puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă, iar o fetiţă de 3 ani a fost pusă să stea în cap în faţa sa. Premierul a aplaudat fericit.

“Dorim să ne anexăm pe prevenție”

“Faceți un exercițiu de imagine și puneți-vă în locul meu”

“Am dat ordonanţă de urgenţă cu privire la persoanele cu dezabilități

“ Am reuşit să acredităm autorităţile de menegement

“Educaţia şi sănătatea cetăţeanului sunt premordiale

“Bineînţeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuţii cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”

“În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”

Confuzia făcută între Podgorița, capitala statului Muntenegru, unde se afla în vizită, și Priștina, capitala Kosovo.

“Întâlnirile au fost bune, iar după părerea mea, toate aceste întâlniri, toate aceste discuții a repus România pe harta mondială”

A anunțat, la scenă deschisă, că România, cu „deplinul consens” al tuturor actorilor constituționali implicați, va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Am formulat corect, am zis că trebuie să împlinim toţi paşii constituţionali, nu am zis că mut eu ambasada, am spus că trebuie să respectăm Constituţia. Preşedintele nu a făcut decât să mă dezamăgească pentru că eu am avut o abordare corectă şi am luat în calcul că Constituţia trebuie respectată, opinia mea este că trebuie să facem acest pas, este o opinie personală”.

La Tg. Ocna,  pentru a verifica stadiul lucrărilor de regularizare a albiei râului Slănic a declarat “ne-am trezit dintr-o dată cu țara cu mii de calamități, cu multe aluviuni și cu multe probleme create datorită interperiilor  vremii”, “vrem să mergem mai mult pe prevenire și mai puțin pe înlăturarea dezastrelor produse de calamități”, “am spus că datorită interperiilor vremii am avut calamități”

“Pentru amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, proiecte puse deja în consultare şi pe care urmează să le discutăm într-o şedinţă anterioară

“Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”

„Pentru dumneavoastră e important să demarăm acest proiect, iar cei 58 de kilometri aferenți tronsoanelor 1 și 2 sunt convinsă că va duce la deconcesionarea mult așteptată a traficului în localitățile Balş şi Slatina”

A gresit numele premierului Bulgariei, Boiko Borisov, numindu-l Boris Boisov

“Sunt date care arată faptul că Guvernul a avut dreptate și care infirmă cu argumente incontestabile predilecțiile Opoziției”

“România se situează pe locul 7 în ceea ce privește dinamica exporturilor totale, devastând… devansând state puternice precum Franța, cu 4,6%, Germania, cu 4,1% sau Italia cu 3,8%”

Întrebată de Mihai Gâdea cum ii va sprijini pe fermierii cărora inundațiile le-au distrus culturile, Dăncilă a răspuns că Guvernul va investi într-un sistem mai performant de irigații

“În anii ’60 și ’70, când alte țări și-au întrerupt relația cu Israelul, noi am consolidat-o. Am făcut un lucru corect, am făcut ceea ce trebuia făcut, fiindcă prietenia are valoare atunci când e nevoie de ea. Am rămas o voce importantă în timpul procesului de pace, în special cel de la Champ David, [denumire corectă – Camp David; Dăncilă a pronunțat “cemp”, pronunțare corectă: „kemp”], care a adus pacea dintre Israel și Egipt”

“Punerea în funcție a unei stații de pompare…”

„În ceea ce privește învățământul antrepreșcolar…

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!