Ludovic Orban, întâlnire cu reprezentanții HoReCa pentru reglementarea deschiderii restaurantelor

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie anunțate pentru începutul lunii iulie.

Referitor la deschiderea restaurantelor, prim-ministrul a declarat că, joi, se va întâlni cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul de Interne, Marcel Vela, și cel al Economiei, Virgil Popescu, dar și cu reprezentanții HoReCa, pentru a pregăti reglementarea privind această decizie.

Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive. Mâine (joi, 2 iulie-n.r.), o să am o şedinţă cu domnul ministru Tătaru, cu domnul ministru Vela şi cu domnul ministru Popescu şi vom invita reprezentaţii HoReCa la discuţii, pentru a pregăti reglementarea privind deschiderea restaurantelor, care, evident, o vom hotărî când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite şi există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului din cauza nerespectării acestor reguli”, a declarat premierul miercuri seara, la TVR.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!