Marcel Ciolacu, despre căderea Guvernului: „Vom avea voturile suficiente ca să treacă moțiunea”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat faptul că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură, după încheierea stării de alertă, și că există o majoritate în Parlament pentru demiterea Guvernului PNL.

Orban nu mai are niciun fel de credibilitate. Președintele României (Klaus Iohannis-n.r.), în acest moment, trebuie să recunoască acest eșec politic care se numește Orban și să-i ceară de îndată demisia. El nu mai este ascultat de cetățeni, oamenii și-au dat seama de toată manipularea cu cifrele, de tot acest joc politic. În alte țări europene niciun lider politic, primul ministru, președintele nu au avut dreptul să facă apel la cetățeni să intervină peste specialiști. (…) Ei au făcut din această pandemie un joc politic, iar acum acest joc politic li se întoarce în cap fiindcă oamenii nu mai cred, nu știu ce să creadă și nu văd nicio coerență în actul guvernamental și în decizii”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Antena 3.

Liderul PSD susține că s-ar impune demisia premierului Ludovic Orban.

Cred că demisia lui Orban de fapt ar fi cea mai potrivită, pentru că acum președintele ar trebui doar să recunoască un eșec politic în acest guvern. Dacă va fi peste câteva luni cu aceste prelungiri de stări de urgență și de alertă președintele României va avea de gestionat un dezastru. (…) Vom avea voturile suficiente ca să treacă această moțiune. Am avut discuții cu toți liderii politici cu reprezentare în Parlamentul României. Marea majoritate a liderilor politici și a grupurilor parlamentare doresc să voteze această moțiune. Mulți dintre ei au și anunțat: domnul Victor Ponta a anunțat, domnul Tăriceanu a anunțat. Sunt ferm convins că vor fi voturile necesare”, a mai spus Ciolacu.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!