Marcel Ciolacu: „PSD a propus și vom vota impozitarea drastică a pensiilor speciale. Cu 85%!”

Președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, afirmă că PSD a propus şi va vota în Parlament impozitarea cu 85% a pensiilor speciale.

PSD a propus şi vom vota astăzi (miercuri – n.r.) în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Aceşti bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocaţii şi pensii şi nu în buzunarele clientelei politice a PNL”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare. 

Proiectul de lege, iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat în anul 2019.

Proiectul intră la vot final în plen iar PSD și PNL susțin adoptarea impozitării pensiilor speciale.

Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtată orice inechitate socială între pensionari”, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Conform actului normativ, după modificarea din comisii, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!