Monica Macovei: ”Nu poți face legi doar pentru ca Dragnea și alți politicieni infractori să scape nepedepsiți!”

Rezultatul voturilor de ieri din Camera Deputaților cu privire la modificările aduse Codului Penal continuă să stârnească reacții.

În postarea de pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Monica Macovei susține că modificările trebuie contestate la Curtea Constituțională a României, acuzând că schimbarea legilor s-a făcut pentru ca Liviu Dragnea și alți politicieni cu probleme penale să scape nepedepsiți.

Un nou război împotriva justiției, țării și pentru protejarea infractorilor, pornit de PSD&ALDE și UDMR

Devine obligatoriu ca modificările la Codurile penale să fie atacate la Curtea Constituțională, iar președintele să nu le promulge. Nu poți face legi doar pentru ca Dragnea și alți politicieni infractori să scape nepedepsiți!

PSD&ALDE și UDMR au redus termenele de prescripție, au modificat abuzul în serviciu, au eliminat infracțiunea de neglijență în serviciu și au dezincriminat parțial prevederile privind infracțiunile de dare de mită și cumpărare de influență, au redus la jumătate pedepsele pentru furt din banii publici dacă se pun banii la loc. Mai mult, procurorii nu mai pot ridica la percheziții probe care dovedesc alte infracțiuni în afară de cea pentru care a fost autorizată percheziția, așa încât, dacă găsesc dovezi pentru alte infracțiuni, nu le pot folosi, înregistrarea de către un martor a unei conversații purtate de un inculpat cu o altă persoană într-un loc privat nu mai este probă, iar denunțurile pot fi făcute în maximum un an de la comiterea faptei pentru ca o persoană să poată beneficia de reducerea pedepselor, așa încât vor fi denunțate și cercetate tot mai puține infracțiuni grave. Toate modificările sunt lovituri pentru lupta cu corupția și sunt făcute pentru salvarea infractorilor.

Dispreț total față de Comisia de la Veneția aflată acum în România pentru a analiza situația din justiție: cei 180 de apărători ai corupților din Parlament, care au votat modificările la Codurile penale, și-au văzut liniștiți de protejarea lor. Comisia de la Veneția a recomandat de câteva ori ca articolele care dezincriminează infracțiuni de corupție să fie reconsiderate pentru a nu slăbi lupta împotriva corupției.

„Ce să ne spună Comisia de la Veneția?”, se întreba sfidător Iordache, sigur pe voturile pentru apărarea infractorilor. Ceea ce Comisia de la Veneția și Comisia Europeană ne-au spus răspicat este că ne abatem de la democrație, că legea nu mai este pentru toți, iar politicienii infractori se pun deasupra legii”, a spus Monica Macovei.

 Sursa foto: hunedoaralibera.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!