Moțiunea de cenzură a fost adoptată. Dacian Cioloș: „PSD s-a prăbușit, astăzi, în Parlament”

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost votată astăzi în plenul reunit al Parlamentului și a fost adoptată cu 238 de voturi pentru, dintre cele 245 voturi exprimate.

Astfel, Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet. 

Liderul PLUS Dacian Cioloș afirmă că Alianța USR PLUS „are deja pregătite soluții de guvernare responsabilă, măsuri imediate care să vindece România după trauma PSD și are oamenii capabili care să le pună imediat în aplicare”.

După aproape trei ani și trei guverne haotice, incompetente și iresponsabile, PSD a pierdut puterea și s-a prăbușit, astăzi, în Parlament. Târziu, după ce au făcut praf legile justiției, finanțele țării, după ce au mințit și au furat.

Parlamentarii care au votat azi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă trebuie să meargă până la capăt și să redea puterea cetățenilor cât mai repede.

O nouă majoritate trebuie să devină legitimată, cât mai repede, prin votul cetățenilor României.

Îi cerem președintelui Klaus Iohannis să convoace consultări cu toate forțele politice responsabile din România și să prezinte de urgență un calendar prin care, respectând Constituția, să fie declanșate alegeri anticipate parlamentare după dizolvarea actualului legislativ.

Trecerea moțiunii de cenzură este doar primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate prin jocuri de culise netransparente.

Partidele care au votat azi moțiunea de cenzură au obligația morală să continue să respingă în Parlament două propuneri de prim-ministru și să revină în fața cetățenilor români care să voteze o nouă majoritate legitimă.

Alianța USR PLUS are deja pregătite soluții de guvernare responsabilă, măsuri imediate care să vindece România după trauma PSD și are oamenii capabili care să le pună imediat în aplicare.

Este nevoie de o nouă majoritate în Parlament și de un guvern responsabil care să se apuce de reconstruirea țării, de reformele constituționale necesare și de redarea încrederii că guvernanții trebuie să lucreze pentru oameni, nu pentru găști de partid”, se arată în postarea lui Dacian Cioloș.

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CALIN
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!