Pe străzile din Iași, Piatra Neamt, Târgu Mureș și Tulcea vor circula, de asemenea, autobuze electrice, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat, în mai 2019, licitația pentru achiziția a 70 de autobuze electrice de 10 metri lungime, contractele ridicându-se la suma de 33 de milioane de euro.
Astfel, Iași va avea 24 de autobuze electrice, 24 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă. Neamț va cumpăra 21 de autobuze electrice, 21 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă. Pe străzile din Târgu Mureș vor circula 15 autobuze electrice și vor fi 15 stații de încărcare lentă și 5 stații de încărcare rapidă, iar în Tulcea vor fi 10 autobuze electrice, 10 stații de încărcare lentă și 3 stații încărcare rapidă.
Numărul autobuzelor electrice va ajunge, anul acesta, la 41, în Cluj-Napoca. Cele 11 autobuze electrice, achiziționate din fonduri elvețiene, au început să fie folosite în trafic în 2018, când au fost date în folosință și cele 60 de autobuze Mercedes-Benz Conecto Euro 6. Celelalte 30 de mijloace de transport electrice, achiziționate cu fonduri europe, vor circula pe străzi începând cu acest an, potrivit presei locale.
Constanța va intra în rândul orașelor verzi după ce va achiziționa, conform planului Ministerului Dezvoltării, 21 de autobuze electrice de 10 metri lungime și 20 de autobuze de 12 metri lungime.
Autobuzele electrice vor circula și pe străzile din Focșani (20), Lugoj (9), Slobozia (7) și Turda (20), în urma investiției Ministerului Dezvoltării.
Focșani va avea 20 de autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, 5 stații de încărcare rapidă a autobuzelor electrice și alte 20 de stații de încărcare normală, investiția ridicându-se la aproximativ 45 de milioane de lei.
În Brăila, cetățenii vor avea la dispoziție 11 autobuze electrice, care vin cu 3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă. În Lugoj vor fi 9 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă, iar în Slobozia vor fi 7 autobuze electrice, 2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă.
Turda va cumpăra 20 de autobuze electrice SOR, produse în Cehia: 10 autobuze de 9 metri lungime și alte 10 de 11 metri. Mijloacele de transport vor fi date în folosință în acest an.
Pe străzile din Timișoara și Brașov vor circula 56 de autobuze electrice, cu lungimea de 18 metri, valoarea contractului fiind estimată la circa 220 de milioane de lei, cu tot cu TVA, anunță Ministerul Dezvoltării. Timișoara va avea 44 de autobuze, 15 stații de încărcare rapidă și 44 de stații de încărcare lentă.
Pe lângă cele 12 autobuze electrice achiziționate de Ministerul Dezvoltării, în Brașov ar urma să circule 32 de autobuze electrice și 20 de autobuze hibrid, banii pentru cumpărare urmând să vină de la Administrația Fondului de Mediu. Brașov va mai cumpăra și 26 de troleibuze articulate, de 18 metri – valoarea proiectului fiind de 77 de milioane de lei, finanțarea urmând să fie nerambursabilă.
La finalul lunii decembrie, Ministerul Dezvoltării a lansat licitația pentru cumpărarea a 51 de autobuze electrice pentru Alba Iulia (13), Buzău (9) și Ploiești (9).
Drobeta Turnu Severin va avea 3 autobuze electrice cu lungime de 10 metri lungime, 3 stații de încărcare lentă și o stație de încărcare rapidă, cu o valoare de 6,8 milioane de lei.
Alexandria va avea 10 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, 10 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcare rapidă. Contractul va avea o valoare de 22,7 milioane de lei.
Pe străzile din Zalău vor circula 20 de autobuze electrice, 10 autobuze cu lungimea de 10 metri și 10 autobuze cu lungimea de 12 metri.
Bistrița anunța, la finalul anului trecut, că va cumpăra 10 autobuze electrice, în urma proiectului “Linia verde”, derulat de primărie cu fonduri europene, care are o valoare de 58,8 milioane de lei.
Suceava gestionează proiecte în valoare de 40 de milioane de lei, prin care va achiziționa 15 vehicule electrice (11 autoturisme electrice, 2 furgonete electrice, o automăturătoare electrică și o autocisternă electrică), 10 biciclete electrice al căror sistem de încărcare este echipat cu panouri fotovoltaice, 5 autobuze electrice de mici dimensiuni și va realiza infrastructura aferentă sistemului pilot de electromobilitate care cuprinde: 28 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice, un centru de încărcare biciclete electrice, un sistem fotovoltaic și 56 spații de parcare pentru vehicule electrice.