Raiffeisen Bank te învață cum să construiești un startup, cu Elevator Lab Bootcamp

Elevator Lab Bootcamp este un program educațional ce se adresează persoanelor ori echipelor care au o idee de startup fintech pe care vor să o transforme într-un business.

Creat de Raiffeisen Bank România în parteneriat cu TechHub Bucharest, Elevator Lab Bootcamp constă în două sesiuni intensive de training în care participanții vor învăța de la antreprenori cu experiență cum să construiască un startup de la zero, cum pot să transforme ideea lor într-un produs minim viabil (MVP) și care sunt resursele de care au nevoie pentru a face asta. 

Cine se poate înscrie la Elevator Lab Bootcamp? 
– Aplicanții trebuie să fi lucrat cel puțin 6 luni în servicii financiare, bănci, asigurări sau piețe de capital și să aibă o idee de produs care se poate aplica în următoarele categorii: “retail banking”, “corporate banking”, “piețe de capital” sau “alte soluții tech destinate băncilor”.  
– Se poate aplica atât individual, cât și în echipă, caz în care cel puțin unul dintre membrii echipei trebuie să aibă experiență prealabilă în industrie. 

Aplicațiile pentru Elevator Lab Bootcamp sunt deschise pe site-ul programului http://www.elevator-lab.com/ro/.

Data limită a depunerii aplicațiilor este 6 mai 2019.

Pentru a fi accesibil unui număr cât mai mare de participanți, chiar și celor care au un program de lucru de la 9:00 la 18:00, trainingurile și evenimentele din cadrul programului se vor desfășura seara și în weekend. Toate ideile înscrise în Elevator Lab Bootcamp vor trece printr-o selecție, iar finaliștii vor intra în cele două sesiuni intensive de training din weekendurile 17-19 mai, respectiv 7-9 iunie. 

Elevator Lab Bootcamp se va încheia miercuri, 12 iunie, cu Demo Night, un eveniment în cadrul căruia finaliștii își vor prezenta ideile și modul în care au evoluat acestea, în fața unui juriu compus din: Vlad Stănilescu (Chief Digital Officer, Raiffeisen Bank România), Eliza Gheorghe (Head of PI Segments, Raiffeisen Bank România), Mihai Lazăr (Manager Capital Markets, Raiffeisen Bank România), Alin Neacșu (Corporate Banking Director, Raiffeisen Bank România), Ciprian Borodescu (Co-Fondator, MorphL), Daniel Dragomir (Co-Fondator, TechHub Bucharest) și Liviu Cadariu (Event Manager, TechHub Bucharest). 

Câștigătorii programului vor beneficia de un training de 2 săptămâni în Viena, cu toate costurile incluse, în cadrul Summer Innovation School.

Raiffeisen Bank este pentru al doilea an parte din programul global Elevator Lab. Anul trecut am organizat un Elevator Lab Challenge local care ne-a ajutat să descoperim companiile deja mature în piața fintech din România. Acestea nu sunt într-un număr foarte mare, deoarece domeniul este încă la început. Ne dorim să creștem comunitatea fintech, să descoperim acei oameni cu idei, care nu au avut șansa, resursele sau contextul potrivit pentru a începe să lucreze la dezvoltarea unui business. Prin programul de anul acesta ne dorim să aducem împreună viitorii antreprenori cu oameni de business deja experimentați. Sperăm ca peste câțiva ani să vedem cel puțin un fintech de succes început din Elevator Lab Bootcamp 2019” spune Vlad Stănilescu, Chief Digital Officer în  Raiffeisen Bank România. 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!