Tăriceanu: „Electoratul liberal mă obligă să îmi depun candidatura la prezidențiale”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că electoratul liberal îl obligă să îşi depună candidatura la prezidenţiale, urmând să stabilească dacă va fi una comună cu PSD. Acesta mai precizează că, în sondajul deja realizat, 90% dintre cei care votează cu PSD şi-au arătat susţinerea pentru candidatura sa.

Președintele Senatului a declarat marți, după şedinţa conducerii ALDE: „Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivaţia necesară pentru a candida la următoarele alegeri, având în vedere că o viitoare candidatură comună din partea noastră şi a PSD ar avea şanse mai mari. Vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie pe care şi noi le avem şi colegii din PSD le au în derulare. Vom hotărî întâi separat şi apoi, dacă va fi cazul, împreună, despre candidatura separată sau condiţiile optime de candidatură comună”.

În situația în care nu va exista o înțelegere cu PSD, Tăriceanu a afirmat că „ALDE, ca formaţiune de factură liberală, îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societăţii, a economiei”.

Tot marți, la începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin.

Sursa foto: Mediafax via Hepta

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!