USR critică decizia lui Iohannis de a accepta miniștrii propuși de către Viorica Dăncilă

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, l-a criticat, miercuri, pe președintele Klaus Iohannis pentru că a acceptat propunerile făcute de Viorica Dăncilă pentru ministerele de Interne și de Externe. Klaus Iohannis a mai fost criticat și de către europarlamentarul Clotilde Armand.

Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte.

O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție.

La rândul său, Ramona Mănescu este un personaj incapabil să-și justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacții dubioase (vezi investigațiile Rise Project). Și la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziția de șefă a diplomației.

Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?”, a spus Stelian Ion, într-o postare pe pagina sa de socializare.

De asemenea, și europarlamentarul USR, Clotilde Armand, subliniază că „ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre și la Externe este doamna cu retocedările ilegale din Capitală”.

Sper să ne explice președintele Klaus Iohannis de ce a acceptat propunerile PSD-ALDE. Știți de ce? Pentru că ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre și la Externe este doamna cu retrocedările ilegale din Capitală. Balisticul Mihai Fifor, licenţiat în filosofie, a fost numit viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice. Cetățenii merită o explicație, dle președinte”, se arată în postarea europarlamentarului.

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care este numit în funcţia de membru al Guvernului Nicolae Moga, ministrul Afacerilor Interne, decretul prin care este revocat de la Externe Teodor-Viorel Meleşcanu şi cel prin care este numită în loc Ramona Mănescu și decretul prin care este numit  în funcţia de membru al Guvernului Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Sursa foto: Octav Ganea/Mediafax

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!