Artists Talk, un spectacol cu mult umor, pe scena de la ARCUB

Potrivit Agerpres, stagiunea curentă de teatru organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB, cuprinde spectacole care deja au cucerit critica de specialitate şi iubitorii de teatru. Programul teatral al lunii ianuarie cuprinde, în data de 21 ianuarie, de la ora 20:00, unul dintre cele mai apreciate spectacole ale Stagiunii de teatru de la Arcub, despre care s-a vorbit mult şi încă se va mai vorbi: Artists Talk, în regia Gianinei Cărbunariu, în care apar nume îndrăgite de spectatori: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuţă şi Bogdan Zamfir. Scenografia îi aparţine Dorotheei Curio, muzica este semnată de Bobo Burlăcianu, iar materialul video a fost pregătit de Mihai Păcurar.

Conceput ca un colaj de secvenţe sub forma unor interviuri sau documentare, spectacolul este un comentariu dulce-amar ,cel mai adesea cu mult umor, dar care te pune serios pe gânduri,­ pe marginea condiţiei artistului şi a naturii produsului artistic, printr-o raportare directă la aşteptările publicul lor. Divers, scormonitor, amuzant şi incisiv, spectacolul Gianinei Cărbunariu se articulează într-un discurs perfect unitar despre artă și menirea acesteia.

Aprecierea criticii şi a publicului este confirmată şi de turneele spectacolului, programate în acest an. În datele de 21 şi 22 februarie, producţia ARCUB va fi jucată la Bruxelles, în Sala M a celebrului centru BOZAR, în cadrul Selecţiei Internaţionale a stagiunii 2018-2019. Creaţia Gianinei Carbunariu este invitată alături de alte montări recente ale unor tineri artişti, cu o viziune proaspătă asupra problemelor societăţii contemporane: Amer Hlehel (Palestina), Tatiana Frolova (Rusia),Arpad Schilling (Ungaria), Kamal Hashemi ş.a.

Trei reprezentaţii vor fi jucate şi în perioada 5-7 aprilie, la Theatre Celestins din Lyon, confirmând deschiderea internaţională a tematicii abordate, precum şi interesul publicului de pretutindeni pentru aceasta.

Până atunci, vă aşteptăm la cele două reprezentaţii de la ARCUB, programate în datele de 21 ianuarie şi 15 februarie, de la ora 20:00. Biletele au fost puse în vânzare pot fi achiziţionate online, de pe site-ul arcub.ro sau de la Casa de bilete a ARCUB, din Strada Lipscani 84-90.

Spectacolul se joacă în limba română, în limba engleză şi în limba franceză (cu supratitrare). Producător: Primăria Capitalei, prin ARCUB. Coproducător: Asociaţia Piese Refractare. Cu sprijinul Institutului Goethe, al Ambasadei Franţei la Bucureşti şi al Institutului Francez.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!