Dan Barna face apel la deputații PNL și PSD să nu blocheze predarea educației sexuale în școli

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, face apel la deputaţii PSD şi PNL „să nu blocheze” predarea educaţiei sexuale în şcoli, în contextul în care România este ţara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, liderul USR precizează că atâta vreme cât programa şcolară este alcătuită de oameni responsabili şi calificaţi, se poate găsi un echilibru care să ţină seama de sensibilităţile părinţilor şi de binele societăţii.

În țara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa, PSD crede că poate proteja copiii lipsindu-i de educație sexuală.

În țara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa, sunt parlamentari care cred că dacă nu vorbești despre un subiect, subiectul nu există.

Fac apel la deputații PSD și PNL să țină seama, în ședința de astăzi, de aceste tragedii și să nu blocheze predarea educației sexuale în școli.

Educația sexuală este despre igienă, sănătate și recunoașterea pericolelor. Despre respectul față de sexul opus. Despre bolile cu transmitere sexuală. Despre consimțământ. Despre mame minore.

Nu este niciun pericol în a învăța. Câtă vreme programa școlară este alcătuită de oameni responsabili și calificați se poate găsi un echilibru care să țină seama de sensibilitățile părinților și de binele societății”,  se arată în postarea lui Barna.

Inițiativa PSD și PNL prin care predarea educației sexuale în școli este eliminată, fiind înlocuită cu „educație sanitară” și pentru care este nevoie de acordul expres al părinților figurează miercuri pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru dezbatere și vot final.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!