EXCELSIOR- primul teatru din România în Cartea Recordurilor

La finalul anului trecut, EXCELSIOR a devenit primul teatru din România care a obținut un titlu în Cartea Recordurilor. Distincția a fost acordată pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul „Vlaicu Vodă” – producția-eveniment organizată de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

Conform unui comunicat de presă al teatrului, luni, 21 ianuarie 2019, ora 12:30, în Sala „Ion Lucian” a Teatrului EXCELSIOR, recordul mondial recent stabilit va fi oficializat în cadrul unui eveniment special, la care vor participa actori și tehnicieni din echipa spectacolului „Vlaicu Vodă”, alături de reprezentanți ai instituțiilor care au făcut posibilă realizarea superproducției. Vor fi acordate diplome onorifice emise de către Guinness World Records care atestă performanța fără precedent întregistrată de Teatrul EXCELSIOR.

Adrian Găzdaru, managerul Teatrului EXCELSIOR: „Această recunoaștere este cu atât mai importantă pentru noi cu cât nu am… depășit o performanță deja înscrisă, ci suntem primii care scriu în Cartea Recordurilor o astfel de performanță în domeniul-cultural artistic. O realizare cu atât mai valoroasă!”

Va fi prezentat, în premieră, un video making-of al producției „Vlaicu Vodă” și vor fi rememorate momente-cheie care pun în valoare universul fascinant pe care aceasta l-a generat, precum și rolul esențial al gradenei rotative în conceptul regizoral și scenografic al întregului spectacol.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!