Gabriela Firea demareaza propriul program de finantare pentru start-up-uri, “Bucharest Start-Up City”. Ce sume vor fi acordate?

Gabriela Firea, primarul general al Bucurestiului, a anuntat ca Primaria Capitalei a semnat un protocol cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, in urma caruia vor fi finantate 200 de start-up-uri din Bucuresti cu suma de 50.000 de euro fiecare. Proiectul “Bucharest Start-Up City” va beneficia de un buget de 10 milioane de euro, acordat de PMB.

Potrivit primarului general, proiectul va demara la inceputul anului 2019 in luna ianuarie si vor fi luate in considerare toate domeniile de activitate in acordarea finantarilor.

Gabriela Firea a declarat ca unul din motivele pentru care a initiat “Bucharest Start-Up City” este faptul ca antreprenorii bucuresteni nu pot aplica in programul national “Start-Up Nation”.

“Semnez astazi Protocolul prin care Primaria Capitalei va finanta 200 de start-up-uri ale intreprinzatorilor bucuresteni cu cate 50.000 euro fiecare. Programul municipal “Bucharest Start-up City” s-a nascut din dorinta de a incuraja si dezvolta sistemul privat, cu atat mai mult cu cat, in acest an, regiunea Bucuresti-Ilfov este exceptata de la finantare europeana pentru start-up-uri, aplicantii din Capitala fiind depunctati semnificativ in cadrul programului Start-up Nation. “ Bucharest Start-Up City” va incepe in Capitala incepand cu anul viitor. Valoarea totala a programului este de 10 milioane de euro”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Alaturi de Gabriela Firea a fost prezent si Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), partenerul PMB in acest program. Acesta a declarat ca exista anumite diferente intre “Start-Up Nation” si “Bucharest Start-Up City”, in afara de sumele acordate. Astfel, in cadrul programului demarat de Primarie organizatorii vor acorda o atentie deosebita in ceea ce priveste planurile de afaceri.

”Aceasta trebuie sa primeze, pentru ca nu e un concurs de primul venit, primul sosit, este un concurs care tine cont de calitatea afacerilor”, a declarat Jianu.

Jianu a mai spus ca aplicatiile vor fi deschise in primele luni ale anului viitor, februarie – martie, ca programul sa inceapa din luna mai 2019.

Sursa: wall-street.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!