Gabriela Firea vrea referendum pentru vinieta Oxigen

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că dacă se dorește, municipalitatea va organiza referendum pentru introducerea vinietei Oxigen, din cauza atacurilor din partea opoziției pe această temă.

Primarul a făcut declarația într-o vizită la șantierul de pe Prelungirea Ghencea 322 – 326 unde municipalitatea construiește un bloc de locuințe sociale, iar Gabriela Firea a spus că ideea i-a venit pe loc. 

Am văzut că sunt foarte multe petiții, atacuri, critici împotriva taxei Oxigen. Putem să și renunțăm la această taxă, nu am o problemă, dacă asta își doresc cetățenii, dar ca să vedeți în ce ipocrizie trăim: dacă nu faci nimic ți se reproșează că nu faci, iar dacă iei măsuri pe care țări din Europa le-au luat cu mult timp în urmă, ți se reproșează că iei măsuri. Așa este peste tot în Europa: poluatorul plătește. Putem organiza și un referendum în Capitală, eu n-am nicio problemă. Să vedem dacă cetățenii din București își doresc să circule mașini non euro, euro 1, euro 2 sau euro 3 în orașul lor. Vă spun sincer, mă gândesc la toate variantele, pentru că văd că orice facem cu ochii la Europa, nu este bine. În toată Europa sunt companii municipale. De ce mă atacă opoziția? Pentru că erau 4-5 companii căpușă care parazitau Capitala. Acum, pentru că am făcut pe model european, am redus cheltuielile bugetare, nu este bine. Ajungi într-o situație în care nici nu mai știi cum este mai bine să faci!”, a declarat Gabriela Firea.

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, dar Primăria Capitalei va aplica amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!