Klaus Iohannis: „PSD e un accident al democrației”

Președintele Klaus Iohannis a mulțumit românilor care au ieșit să voteze la referendumul pentru justiție și la alegerile europarlamentare și cu această ocazie, a cerut demisia Guvernului PSD.

Ați dat un vot clar și ferm, care nu poate fi ignorat de niciun politician din România, referendumul  a trecut cu brio, așadar dragi români ați votat clar si ferm pentru o politică dreaptă, independentă. Vă mulțumesc pentru această participare pentru referendumul pe care l-am convocat. Acest referendum a primit sprijin de la PNL și Alianța USR-PLUS și țin să le mulțumesc. Din păcate nu peste tot au mers bine lucrurile, cozile interminabile din diasporă, le mulțumesc românilor că au avut răbdare să își exprime votul pentru o Românie europeană. Ați votat pentru România europeană, cinstită, dreaptă, prosperă și sigură”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Nu pot să nu observ că PSD-ul, a doua oară deja, și în 2014 și în 2019, și-a bătut joc de români, mai ales de românii din diasporă. Rușine PSD. La europarlamentare rezultatele reflectă voința electoratului. PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani și jumătate de guvernare. Nimic n-au făcut, nimic n-au primit. Este clar că acest accident al democrației românești, care este guvernarea PSD, trebuie să dispară”, a mai declarat președintele.

Alegerile europene din 2019, desfășurate la 40 de ani distanță de la primele alegeri pentru Parlamentul European, s-au încheiat cu cea mai mare prezență la vot din ultimii 20 ani în UE.

Prezența la referendum a fost de 41.27%, cu un număr total de votanți de 7.539.572 de cetățeni.

Primele rezultate la exit-poll, anunțate la ora 21.00, în baza sondajelor CURS – Avangarde sunt:

  • PSD: 25,8%
  • PNL: 25,8%
  • Alianța 2020 USR-PLUS: 23,9%
  • Pro România: 5,7%
  • UDMR: 5,4%
  • PMP: 5,2%
  • ALDE: 4,9%
  • Alții: 3,3%

Rezultatele la acest prim exit-poll, valabile pentru ora 19:30, nu includ datele din diaspora.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!