Lista nominalizărilor la Premiile Gopo 2019

Pentru ediția din acest an a Premiilor Gopo, juriul a selectat 27 de filme care rămân în competiție. Pe listă s-au aflat 79 de producții.

Moromeții 2” este producția care a adunat cele mai multe nominalizări la ediția a XIII-a a Galei premiilor Gopo din acest an. Filmul, regizat de Stere Gulea, a adunat nu mai puțin de 14 nominalizări, printre care și cea pentru cel mai bun film. La această categorie, filmul se va bate cu „Dragoste 1. Câine”, în regia lui Florin Șerban, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regie lui Radu Jude, „Pororoca” (regia Constantin Popescu) și „Charleston” (regia Andrei Crețulescu).

Pentru categoria cel mai bun regizor, nominalizările sunt: Andrei Crețulescu pentru „Charleston”, Florin Șerban pentru „Dragoste 1. Câine”, Radu Jude pentru „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, Stere Gulea pentru „Moromeții 2” și Constantin Popescu pentru „Pororoca”.

Silvana Mihai și Florentina Năstase („Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”), Cosmina Stratan („Dragoste 1. Câine”), Dorotheea Petre („În pronunțare”) și Irina Velcescu („Secretul fericirii”) concurează pentru statueta acordată celei mai bune actrițe într-un rol principal.
La categoria Cel mai bun actor într-un rol principal au fost nominalizați Șerban Pavlu („Charleston”), Valeriu Andriuță („Dragoste 1. Câine”), Horațiu Mălăele („Moromeții 2” ), Bogdan Dumitrache („Pororoca”) și Vasile Pavel („Soldații. Poveste din Ferentari”).

Caisă” (regia Alexandru Mavrodineanu), “Dacii liberi” (regia Andrei Gorgan şi Monica Lăzurean- Gorgan), “Fotbal infinit” (regia Corneliu Porumboiu), “Licu, o poveste românească” (regia Ana Dumitrescu) şi “PhoeniXXX” (regia Mihai Gavril Dragolea) sunt cele cinci producţii care la categoria Cel mai bun film documentar.

Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit din profesionişti din domeniu: regizorul Daniel Sandu, actriţa Mirela Oprişor, operatorul Constantin Chelba, inginerul de sunet Horea Murgu, Ileana Cecanu, distribuitor de film şi organizator al festivalului Pelicula, selecţionerul şi curatorul Andrei Tănăsescu, alături de critici, teoreticieni şi jurnalişti de film: Ana Maria Sandu, Anca Grădinariu, Georgiana Muşat, Cătălin Mesaru şi Christian Ferencz-Flatz.

Lista completă a nominalizărilor este disponibilă pe https://premiilegopo.ro/.

Ediția a XIII-a a Galei premiilor Gopo are loc pe 19 martie, de la ora 20:00, la Teatrul Naţional din Bucureşti și va fi difuzată integral şi în exclusivitate pe Film Now.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!