Liviu Dragnea: „Mi-au cerut zeci de mii de oameni să candidez la funcția de președinte”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după exit-poll-ului alegerilor europarlamentare că rezultatele nu bucură Partidul Social Democrat și că PSD trebuie să aleagă în perioada următoare candidatul pentru prezidențiale.

Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD, vor fi analizate în partid”, a spus Liviu Dragnea. Explicația pentru rezultatul prost – o posibilă „furtună a urii”. Referindu-se, fără a-l nominaliza, la apelul lui Marian Oprișan de a demisiona, Liviu Dragnea a spus că în viață el și-a asumat și ce a făcut, și ce n-a făcut. „La fel o să fac și acum, dar urmează discuții foarte serioase în CEx”, a completat liderul PSD.

Vina mea este că am acceptat în 2015 să fiu președintele partidului”, a spus Liviu Dragnea, în condițiile în care înainte de această declarație se vehicula informația că și-ar putea anunța demisia din fruntea PSD. 

Despre anunțul referitor la alegerile prezidențiale, a spus că el niciodată n-a spus că vrea să candideze, că trebuie făcută o analiză și stabilirea candidatului PSD să fie făcută în Congres, dar nu a exclus ca acest candidat să vină de la ALDE. Însă, din partea PSD, el a nominalizat-o pe Gabriela Firea.

Eu nu am spus niciodată că vreau sa candidez la funcția de preșendinte al României. Mi-au cerut-o mulți oameni, din miile, zecile de mii cu care m-am întâlnit în țară și mulți colegi, în ultimele două luni de zile. Dar eu cred că PSD-ul foarte curând trebuie să-și desemneze un potențial candidat. Am înțeles că ALDE îl susține pe domnul Tăriceanu și foarte curând trebuie să se facă această analiză care dintre cei doi potențiali candidați de la PSD și ALDE au cele mai mari șanse să scape România de acest om care este acum la Cotroceni.

Din partea partidului nu hotărăsc eu, sper să particip la ședința CEx-ului când se va hotărî asta, n-am vorbit cu persoana respectivă, dar cred ca analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu. Nu știu dacă Gabi ( n.r Gabriela Firea) mai vrea după situația prin care a trecut”, a declarat liderul PSD, confirmând astfel că nu va candida la alegerile prezidențiale.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!