Ministerul Educației: Profesorii cu note sub 5 la titularizare pot fi suplinitori

Profesorii care au luat note sub 5 la titularizare și cei care au părăsit examenul vara aceasta pot intra în sistemul de educație pentru alte concursuri, precum suplinirea sau ocuparea unui post direct la școală dacă există vreun post vacant.
Astfel, măsura potrivit căreia cei care au primit note sub 5 nu pot fi suplinitori, anunțată de către  Ministerul Educației în urmă cu o lună, nu mai este valabilă.
Oficialii de la Ministerul Educatiei au trimis o notă, zilele trecute, către inspectoratele școlare, prin care arată că oricine poate participa la concurs în condițiile în care sunt îndeplinite condițiile cerute de metodologie.

N-ai voie să îngrădești dreptul unei persoane de a participa la un alt concurs. E dreptul fiecăruia de a participa la orice concurs dorește. Participarea la un concurs poate fi îngrădită de o instanță“, a declarat, pentru HotNews.ro, Florian Lixandru, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, cel care a aprobat nota trimisă în teritoriu.

Pe 25 iulie 2019, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, declara că profesorii care au primit sub nota 5 la proba scrisă de la titularizare nu vor mai fi primiți ca suplinitori, și la fel și 3.960 de profesori care s-au retras din examenul de titularizare.

Andronescu mai preciza atunci că o astfel de măsură ar putea crește calitatea predării în învățământul preunivesitar, după modelul universitar.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!