Primarul Bacăului exclus din partid: „În PSD, dacă spui adevărul, eşti dat afară”

După ce a doua zi după alegerile prezidenţiale, Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacău a afirmat că multor membri ai PSD „le-a fost ruşine să tragă” în campania electorală pentru Viorica Dăncilă, acesta a fost exclus din Partidul Social-Democrat.

În ședința de ieri a Comitetului Executiv al PSD, au fost votate excluderile din partid ale Anei Birchall, Cozmin Gușă, ale parlamentarilor care au votat învestirea Guvernului Orban şi a primarului Bacăului, Cosmin Necula, pe motivul afirmaţiei conform căreia social-democrații se fac de râs cu Viorica Dăncilă.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Necula afirmă că spera ca după plecarea lui Liviu Dragnea să nu mai existe „execuţii staliniste” în partid.

În luna mai am cerut demisia Vioricăi Dăncilă și a guvernului. Am explicat în repetate rânduri cum acest Guvern a furat 100 de milioane de lei din banii băcăuanilor și ne-a dat înapoi, foarte târziu, doar 29 de milioane.

Am spus recent că există pesediști care se simt jenați de faptul că trebuie să o susțină pe Viorica Dăncilă. În această seară au fost oameni din conducerea PSD care au spus și ei asta cât se poate de explicit.

În PSD, dacă spui adevarul ești dat afară. Fie că deranjezi conducerea locală, fie că deranjezi conducerea centrală.
Am crezut că după plecarea lui Dragnea CEx-ul PSD nu va mai face execuții staliniste dar această metodă continuă.
Dragoș Benea a cerut excluderea mea pentru simplu fapt că mi-am permis să spun ceva, să îmi exprim liber punctul de vedere.

Din păcate, conducerea actuală a PSD pretinde supunerea fără crâcnire în detrimentul demnității și respectului de sine.

Sunt și voi rămâne un om de stânga.
Respect și apreciez colegii din PSD.
Acest partid a făcut și lucruri bune în care cred în continuare.

Și stiu că sunt oameni în PSD care nu sunt de acord cu acest tip de excluderi. Legea pumnului în gură nu este o explicație acceptabilă. Nu este niciodată o explicație!”, se arată în postarea primarului.

Sursa foto: Epoch Times România
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!