Primim de la cititori: „Abuzuri ale firmei care îl sponsorizează pe primarul PNL din Balș”

Primim, de la cititorii noștri, un caz interesant. Este vorba despre un apel disperat, un adevărat coșmar care se întâmplă în orașul Balș, trăit zilnic de Daniela Răduț, cititoarea noastră care luptă pentru drepturile sale.

Foto 1

Coșmarul prin care trece cititoarea noastră începe în 2012, când imobilul aflat la parterul blocului în care locuiește Daniela Răduț arăta fix ca în Foto 1 (cea de sus), însă imobilul respectiv avea să își schimbe proprietarul, care a venit și a cerut semnături vecinilor, întrebându-i dacă sunt de acord cu clădirea în cauză. Se pare însă că noul proprietar avea nevoie de semnăturile oamenilor pentru o cu totul altă poveste (extinderea și prin înălțarea unui etaj a magazinului aflat la parterul blocului) și, susține Daniela Răduț, ar fi plătit administratorul blocului 4G, aflat în Str. Nicolae Bălcescu la nr. 209, să adune semnăturile necesare. Cert însă, este un lucru. Acum clădirea este enormă și arată precum în Foto 2 (jos), iar acolo funcționează în prezent un restaurant. Adio, așadar, liniște, copaci, spațiu verde, loc de joaca…

Foto 2

În 2015, noul proprietar, Cristian Troi, patronul SC Automobil Stefi Cip SRL, a avut planuri pentru a-și extinde afacerea. Astfel, în 2011 și 2012 a concesionat de la Primărie două suprafețe de teren învecinate blocului în suprafață totală de 171 mp. În 2015 s-a apucat de construit, iar în 2016 a terminat. O clădire P+1 lipită ca un apendice de bloc. Terasa uneia dintre laturi e fix la geamul Danielei Răduț.

„A schimbat proprietarul iar acesta a venit si a cerut semnături vecinilor dacă sunt de acord cu aceea construcție, fără să spună că va folosi aceste semnături pentru altceva. Cum îi trebuiau semnături atât pentru parter cât și pentru etaj a plătit administratorul sa ceara semnături vecinilor. Când a început construcția m-au chemat sa dau declarație notarială pe propria răspundere că sunt de acord, dar nu am dat”, ne-a menționat Daniela Răduț.

Problema este că acea vilă este folosită ca și restaurant, iar în nopțile în care se dau petreceri, cei care locuiesc pe scara de bloc nu mai au liniște. Mai mult, angajații acelui punct comercial se urcă cu o scară pe acoperiș, exact în fața geamului familiei Răduț, unde stau de pază zi, noapte, beau, etc.

„Fiică-mea este acum student anul 2 la biologie și învăța foarte bine dar nu acasă, pentru că acasă nu este liniște. Și vă întreb, cum să nu pleci din țară dacă în România nu sunt legi sa protejezi copiii, dacă sunt legi doar pentru infractori?”, se întreabă Daniela Răduț. Totodată, Daniela Răduț spune și că a fost amenințată pentru că nu a dorit să vândă imobilul.

„Pentru că nu am vrut sa vând casa pentru un preț de nimic, am fost amenință de primăria Balș de doua ori pentru ca am avut curajul să depun plângere împotriva firmei care a sponsorizat campania electorală a primarului din Balș, Olt”, a mai afirmat Daniela Răduț.

Deși Tribunalul Olt i-a respins acțiunea, Daniela Răduț a intentat recurs și speră să-și câștige dreptatea la Craiova.

„Am făcut recurs la acest dosar și probabil ne vom judeca la Craiova. Așa cum era de așteptat, am primit amenințări din nou, mă vor da tot ei in judecată pentru calomnie. Eu întreb simplu: în ce țară liberă și normală îți faci vilă la bloc? Încerc să îmi fac cazul public pentru a-mi apăra copiii. Fiica mea a învățat pentru bac cu persoanele acelea la geam și a luat cea mai mare notă la liceul la care a învățat. Cu sau fără ajutor voi merge mai departe, nu renunț la casa mea nicidecum, pentru ca altă casă nu am”, ne-a declarat Daniela Răduț.

De cealaltă parte, omul de afaceri Cristian Troi susține că tot ce a făcut este perfect legal. „Am chiar două autorizații de construire. Una e din 2011, dar n-am avut bani atunci. Iar a doua e din 2014. M-a dat în judecată pentru 300 de milioane de lei daune (lei vechi – n.r.) și pentru demolare. Dar cred că o s-o dau eu pentru denunț calomnios”, a declarat Troi. Acesta a spus că a fost de acord să rezolve problemele invocate de Răduț, mutarea unui convector, ba chiar ar fi vrut să-i cumpere și o centrală nouă. „Nu mi-aduc aminte s-o fi înjurat sau amenințat”, a adăugat domnul Troi.

Surse: Daniela Răduț (Predoiu) / activenews.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!