PSD: ”Iohannis ratează şansa de a fi decent în faţa liderilor europeni prezenţi la summitul de la Sibiu”

Biroul de presă al Partidului Social Democrat a lansat joi un comunicat de presă, prin care îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că ”își pune interesul electoral personal mai presus de responsabilitatea constituţională” în cadrul Summitului de la Sibiu.

Preşedintele Iohannis a ales să-şi pună interesul electoral personal mai presus de responsabilitatea constituţională de a-şi reprezenta cu demnitate şi onoare ţara.

Atacarea gratuită şi nejustificată a guvernului ţării sale, a partidului de guvernare, în avanpremiera unui eveniment de rezonanţă europeană, denotă nu doar lipsa noţiunilor elementare de comportament politic decent, ci şi nepăsarea faţă de imaginea deplorabilă pe care preşedintele în funcţie al României o proiectează în percepţia liderilor europeni.

Faptul că invitaţii de marcă prezenţi la Sibiu sunt din aceeaşi familie politică popular europeană cu Iohannis şi PNL, nu scuză şi nici nu justifică minciunile şi dezinformarea promovate public.

Îndrăzneşte să califice din nou drept eşuată guvernarea PSD, deşi toate datele oficiale, interne şi internaţionale, îl contrazic.

Cât despre statul de drept şi Justiţie, Iohannis continuă să fie acelaşi exponent al sistemului ocult de putere, care refuză să vadă abuzurile şi ilegalităţile constatate oficial, fără echivoc, de instituţii ale statului român, care au lovit societatea românească, care au distrus mii de vieţi şi destine profesionale şi care au prăbuşit credibilitatea Justiţiei.

Klaus Iohannis uită că este preşedintele României şi că-i reprezintă pe toţi românii în relaţia cu liderii celorlalte state membre, dar şi cu cei ai instituţiilor europene. Batjocoreşte responsabilităţile funcţiei şi alege să rămână acelaşi biet agent de campanie electorală al PNL, fără să realizeze ori să-i pese că afectează grav imaginea externă a României.

În acelaşi timp, să nu uităm, toate aceste lucruri le face pe cheltuiala statului român, a contribuabilului român, care plăteşte toate facturile ocazionate de întâlnirea cu liderii familiei popular europene a PNL”, se arată în comunicat.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!