Raluca Turcan, despre Legea Pensiilor: „PSD-ALDE s-au gândit la voturi”

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, critică din nou Legea Pensiilor promovată de coaliţia PSD-ALDE şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. 

Într-o postare pe pagina sa de socializare, prim vicepreședintele PNL afirmă că  „au făcut atât de mult tam-tam cu noua lege a pensiilor încât, acum, după ce a fost promulgată, s-au trezit că nu au un soft de recalculare și nici personal suficient.”

Când au vorbit de pensii majorate, PSD-ALDE nu s-au gândit niciun moment la pensionari, ci la voturi!

Acesta este adevărul! Au făcut atât de mult tam-tam cu noua lege a pensiilor încât, acum, după ce a fost promulgată, s-au trezit că nu au un soft de recalculare și nici personal suficient.

Au tras de timp cât de mult au putut, au introdus articole neconstituționale, nu s-au prezentat la votul legii în Senat pentru a se răzbuna pe fostul Ministru al Muncii, au menținut privilegii doar pentru pensionarii de lux, au intenționat să taie dreptul la pensie pentru aproape 2 milioane de pensionari și să desființeze, practic, pensia de invaliditate. PNL a corectat aceste nereguli.

În acest moment, Ministrul Muncii transmite tot mai multe semnale că pensiile nu vor fi majorate nici în luna septembrie. Românii trebuie să știe că PSD-ALDE au tăiat în ultimii 2 ani din pensii de două ori, prin faptul că au întârziat majorarea punctului de pensie cu 6 luni în 2018 şi cu 9 luni în 2019.

PNL susține venituri decente pentru fiecare pensionar prin:
– Majorarea, de la 1 ianuarie al fiecărui an, cu 100% rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut;
– Creșterea transferurilor la Pilonul 2 până la 6%;
– Eliminarea tuturor inechităților create între pensionari cu aceeași vechime, pe aceleași funcții;
– Eliminarea pensiilor speciale pentru alte categorii decât pentru militari și magistrați.”, susține Raluca Turcan în postarea sa.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!