Robert Negoiță, despre Gabriela Firea: „Cum poate să-mi spună mie acum că am trădat PSD, când noi știm bine ce discuții aveam?”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, susține că în anul 2019 Gabriela Firea dorea să-și facă un partid propriu, în cadrul căruia i-a propus să se alăture.

Doamna Firea se pregătea să-și facă partid, îmi spunea mie să mergem împreună pe un alt drum, pe altceva, că nu se mai poate în PSD”, a declarat primarul Sectorului 3 la Digi24.

Negoiță a precizat că această ofertă venea din partea primarului General al Capitalei înainte de alegerile prezidențiale din 2019, când Gabriela Firea nu mai era decât membru simplu în PSD,„înainte să se împace cu dl. Dragnea, să se împace cu dna. Dăncilă și să o recomande ca fiind soluția pentru România. Da, era partidul Oxigen sau Partidul Verzilor, ceva de genul acesta (…) Adică, cum poate să-mi spună mie acum că am trădat PSD, când noi știm bine ce discuții aveam! Nici nu trebuia să-i comunic nimic, pentru că știa care e poziția mea, știa că nu mă regăsesc acolo și nu am ce să caut în echipa aia”, a subliniat el.

Ce a trebuit să-i comunic așa, mai încetinel, a fost că în acest moment am mai multe motive pentru care eu nu am ce căuta acolo, la PSD. Ce mi-a fost destul de complicat să-i transmit, dar am transmis către conducerea partidului, am transmis către cei care au fost interesați să mă asculte, și anume că în acest moment, principalul argument pentru care eu nu am ce căuta acolo este chiar dumneaei! M-ați auzit foarte bine!”, a afirmat Robert Negoiță.

Gabriela Firea a reacționat precizând că avea gânduri să plece din PSD în contextul în care se afla în conflict cu Liviu Dragnea.

Pentru că atunci când eram în război politic cu domnul Dragnea, care mă eliminase din toate funcțiile de conducere ale PSD și masacrase bugetul PMB, pentru că am semnat scrisoarea în care îi ceream să se retragă, la întrebarea lui Robert: Și cum vei mai candida, pentru că este evident că PSD nu te mai susține cât este Liviu Dragnea președinte?, eu i-am spus că mă gândesc să candidez independent și să colaborez cu un partid ecologist, pe lista căruia să propun și eu consilieri. Variantă politică pe care i-am oferit-o și lui, deci, să mergem împreună. Între timp, domnul Dragnea nu mai este președinte PSD, eu am revenit în CEx și BPN PSD, prin urmare este firesc să fiu candidatul Alianței PSD – ALDE – PP USL. Dl. Negoiță a omis să precizeze perioada și contextul ‘faptelor’” , a precizat Gabriela Firea la Digi24.

Sursa foto: INQUAM PHOTOS/GEORGE CALIN

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!