Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală gravă autoimună: „Am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat”

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii în guvernul Dăncilă, a precizat că din noiembrie 2019 s-a retras din spaţiul public, după ce a fost diagnosticată cu o boală autoimună.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul ministru menţionează că starea sa de sănătatea s-a echilibrat şi are încredere în sistemul medical din România.

Viața este imprevizibilă!

Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, se arată în postarea Sorinei Pintea.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!