Hackajob, startup-ul de tehnologie cofondat si condus in Londra de antreprenorul roman Razvan Creanga care a atras recent o investitie de 6,7 milioane de dolari si a obtinut in total 8 milioane de dolari finantare, isi propune o crestere accelerata prin dublarea numarului de angajati in urmatorul an. Aceasta extindere are loc in contextul investitiilor noi in tehnologie si datorita scalarii prin internationalizare catre noi piete externe.
Ce urmeaza dupa investitia de 6,7 mil. $: extinderea echipei pana la 150 de oameni cu peste 80 de angajati noi, inclusiv in Romania
Dupa finantarea de 6,7 milioane atrasa din partea AXA Venture Partners si Downing Ventures, hackajob va investi in recrutarea de noi talente, astfel incat numarul angajatilor va creste la aproximativ 50 de specialisti in biroul companiei din Iasi in urmatoarele noua luni, fata de 20 in prezent. Firma isi va extinde echipa cu 40 de specialisti in Marea Britanie, astfel incat numarul acestora va ajunge la aproape 90 pana la finalul anului viitor. De asemenea, hackajob va deschide birouri fizice in majoritatea huburilor de tehnologie si antreprenoriat.
Fondata in noiembrie 2014 de catre antreprenorul roman Razvan Creanga si colegul sau din facultate, Mark Chaffey, hackajob s-a nascut dupa ce Razvan a colaborat cu o agentie de recrutare in 2014 pentru a-i ajuta sa isi contureze si implementeze strategia digitala. Pe parcursul colaborarii, Razvan a observat cum oamenii non-tehnici recrutau si evaluau oameni tehnici, ceea ce i-a ridicat un semn de intrebare. Aceasta situatie, impreuna cu experienta anterioara in tehnologie, l-a facut pe Razvan sa se gandeasca la o platforma care poate promova oamenii tehnici bazat pe meritocratie. Cu o echipa de peste 70 de specialisti, hackajob are misiunea de a conecta cele mai bune talente digitale cu cele mai inovatoare companii, la nivel global.
“Am construit un produs pe care oamenii il iubesc si vrem sa il ducem la nivel global in cele mai mari hub-uri de tehnologie din Statele Unite ale Americii si in Europa, cu primele birouri in Paris si Berlin. Vom deveni o companie complet globala la inceputul anului viitor si sunt fericit ca vom reusi sa ne dezvoltam mai ales in Romania, unde piata locala este bogata datorita talentelor si IT si gratie potentialului tehnologic urias”, a declarat Razvan Creanga, CEO si co-fondator al hackajob.
“Misiunea hackajob este sa conectam talentele cu firmele globale intr-un mod meritocratic bazat pe date“
Potrivit lui Razvan Creanga, in varsta de 27 de ani, startup-ul de tehnologie hackajob a fost creat pentru a rezolva trei probleme mari in recrutare, prima fiind procesul dificil prin care marile companii isi gasesc cei mai talentati oameni tehnici. In al doilea rand, este foarte costisitor sa angajezi specialisti din domeniul IT, iar un proces de scalare a afacerii devine foarte scump. In al treilea rand, recrutarea talentelor din domeniul tehnic implica un timp indelungat, perioada medie de angajare fiind de 51 zile la nivel global.
“Experienta personala din ultimii 8 ani imi confirma ca Londra reprezinta un mediu fantastic si un ecosistem ideal pentru antreprenori. Totusi, mi-am dat seama ca specialistii nu sunt evaluati, recrutati si apreciati pe baza competentelor. Asa s-a nascut misiunea noastra: sa conectam oamenii tehnici cu firmele globale intr-un mod bazat pe date si exclusiv meritocratic. Viziunea noastra este sa devenim cea mai mare companie de recrutare din lume prin tranzitia industriei catre recrutarea impartiala”, explica Razvan Creanga.
Unul dintre cele mai apreciate startup-uri globale create de antreprenori romani, hackajob va folosi finantarea atrasa pentru a-si accelera procesul de scalare, dezvoltarea tehnologiei si strategia de internationalizare.
hackajob detine in prezent cel mai bun algoritm tehnologic de matching din industria de recrutare, iar printre clientii firmei se numara companii de top ca Apple, Vodafone, Barclays, Capgemini si KPMG.
Startup-ul hackajob a fost acceptat in 2015 in programul de accelerare Techstars din Londra, iar printre primii investitori in companie s-a numarat Ahmed Medhat, managerul care a infiintat biroul de data science al Facebook din Londra. Compania a mai atras investitii din partea lui Alistair Williams, fost CFO al BG Group, GSK si Diageo. Unul dintre primii investitori in companie a fost Dragos Nicolaescu, business angel in Romania. De asemenea, este remarcabil ca firma hackajob a fost finantata anterior de London Co-Investment Fund, fond de investitii al Primariei din Londra.
Sursa: WALL-STREET.RO