Tăriceanu, după respingerea moțiunii de cenzură: „E greu, băieţi, fără liste suplimentare? E greu!”

Camera Deputaţilor şi Senatul au dezbătut şi votat, marţi, în plenul reunit, moţiunea de cenzură prin care partidele de opoziţie au cerut demiterea Guvernului Dăncilă. Au fost 200 de voturi pentru, 7 împotrivă și 3 abțineri. Ca să fi trecut moțiunea erau necesare 233 de voturi.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a postat, marţi, un mesaj ironic după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă, întrebând retoric “E greu, băieţi, fără liste suplimentare? E greu!”.

Potrivit Mediafax, PSD transmite că respingerea moţiunii de cenzură “confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor faţă de electorat” şi că moţiunea nu a întrunit toate voturile parlamentarilor care s-au coalizat pentru a vota “pentru”.

PSD salută votul prin care a fost respinsă cea de-a treia moţiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă. Acest vot confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor angajate faţă de electorat în decembrie 2016. A fost un vot pentru stabilitate şi pentru continuitate. În acelaşi timp, acest vot a sancţionat lipsa de alternativă a Opoziţiei şi aventura economică pe care o propuneau unii dintre reprezentanţii partidelor semnatare ale moţiunii. Din fericire pentru români, tentativa Alianţei Austerităţii de a arunca România într-un haos economic şi social a eşuat. Moţiunea nu a întrunit nici măcar votul tuturor parlamentarilor acestei Alianţe a Austerităţii, ceea ce demonstrează că nici măcar ei nu şi-au dorit cu adevărat să vină la guvernare şi au pus în scenă un spectacol ieftin pentru a-şi păcăli proprii alegători“, conform unui comunicat PSD.

Reprezentanţii social-democraţilor transmit că votul de respingere a moţiunii de cenzură din Parlament “arată unitatea solidă din interiorul PSD şi buna colaborare cu partenerii de coaliţie“.

PSD va folosi cu înţelepciune şansa, reconfirmată astăzi, de a continua realizarea programului de guvernare. Deşi s-au făcut paşi importanţi în privinţa creşterilor de venituri ale cetăţenilor şi în evoluţiile economice, PSD consideră că sunt încă români care nu au simţit într-un mod consistent beneficiile creşterii economice. Problemele sociale ale acestor cetăţeni vor reprezenta prioritatea Guvernului pentru perioada rămasă până la finalul acestui mandat legislativ. De asemenea, Guvernul va avea posibilitatea de a derula programele de investiţii şi proiectele cu fonduri europene care au fost pregătite pentru acest an şi care vor avea un rol important în dezvoltarea economică şi pentru susţinerea viitoarelor majorări de pensii şi salarii prevăzute în programul de guvernare“, conform sursei citate.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!