Theodor Paleologu: „Fac apel la Iohannis să ia în calcul soluția de bun simț, Dacian Cioloş comisar european”

Candidatul la alegerile prezidențiale al PMP, Theodor Paleologu, a afirmat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis şi partidele de dreapta ar trebui să îl susţină pe Dacian Cioloş pentru funcţia de comisar european din partea României.

În postarea sa de pe pagina de socializare, acesta consideră că alianţa USR-PLUS e o „gogoaşă electorală”.

De ce nu l-ar susține președintele Iohannis și partidele de dreapta pe Dacian Cioloș pentru funcția de comisar european? A mai fost, are experiență, l-a menajat pe Iohannis necandidînd și susținînd un candidat mult mai slab. S-ar strica tandemul Barna-Cioloș? Nici o pagubă! Oricum, e o pură gogoașă electorală, lipsită de fundament constituțional. Fac, așadar, apel la președintele Iohannis și la liderii PNL, USR, PLUS, PMP și UDMR să ia în calcul această soluție de bun simț: Dacian Cioloș comisar european”, se arată în postarea prezidențiabilului.

Într-o postare anterioară, prezidenţiabilul PMP susţinea că un candidat pentru funcţia de comisar european din partea României ar trebui să vină dinspre PNL sau partidele de dreapta, respectiv PNL, USR, PLUS şi PMP.

„Ţinînd cont de rezultatele de la europarlamentare, comisarul european din partea României trebuie să vină dinspre PNL sau în orice caz dinspre zona de dreapta (PNL, USR, PLUS, PMP însumează peste 55%). Încăpăţînarea ineptă a doamnei Dăncilă de a susţine doar nulităţi compromise din PSD ne poate duce la pierderea şansei de-a avea un comisar european. Am văzut în cazul Consiliului de Securitate unde duce crasa incompetenţă diplomatică a guvernului actual”, a scris Theodor Paleologu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va propune o nouă persoană pentru funcţia de comisar european, după ce Comisia JURI a respins-o pe Rovana Plumb pentru această poziţie, explicând că se află în conflict de interese.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!