Traian Băsescu: „Vreau un guvern al opoziţiei, dar problema este dacă se poate”

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, consideră că o moţiune de cenzură ar putea reuşi cu PNL – USR – PMP dacă cele trei partide „se înhăitează” cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta de la PSD, însă problema este cum vor putea guverna în acestă formulă având în vedere că „UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul, iar Pro România minciuna”.

El mai precizează că un eşec al moţiunii ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR şi nu uită să sublinieze că PNL a câştigat alegerile europarlamentare, nu pe cele parlamentare şi că, în astfel de situaţii, soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic.

Până una alta, avem PNL – USR – PMP care sunt departe de a avea în Parlament numărul de voturi necesar reuşitei unei moţiuni de cenzură.

Şi dacă cele trei partide se înhăitează cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta de la PSD, lucrurile nu vor sta mult mai bine. Sigur, cu acest supliment de voturi moţiunea ar putea să reuşească. Problema este cum se va putea guverna într-o astfel de alianţă, în condiţiile în care UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul, iar Pro România minciuna (vezi votul de la alegerea lui Ciolacu).
Mă gândesc şi la faptul că o eventuală moţiune de cenzură ratată va consolida alianţa PSD – ALDE la guvernare. 
Pentru a stopa aplicarea Programului de Guvernare moşit de Dragnea şi pentru a aplica necesarele corecţii în economie, preşedintele Iohannis şi PNL – USR – PMP vor, pe bună dreptate, plecarea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură. 
Singura problemă este dacă se poate. 
După succesul PNL şi USR- PLUS de la europarlamentare, trebuie exclus eşecul unei moţiuni de cenzură. Decât un eşec, care ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR, mai bine plecăm în vacanţă.
PS – 1. Atenţie, PNL a câştigat alegerile pentru Parlamentul European şi nu pentru Parlamentul României. 
2. În astfel de situaţii soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic.
3.Povestea alegerilor anticipate este doar diversiunea unora care vor să pară implicaţi ştiind bine că tehnic nu este posibil” , a scris Traian Băsescu pe pagina personală de socializare.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!