Actele necesare accesării fondurilor de la stat pentru panouri fotovoltaice

Într-un comunicat de presă al Administraţiei Fondului pentru Mediu, termenul de înscriere  pentru validarea instalatorilor  în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, este data de 15 martie 2019.
Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va face la unul dintre instalatorii validaţi care au încheiat contract de participare cu Administrația Fondului pentru Mediu, după încheierea etapei de validare a instalatorilor și publicarea listei acestora pe site-ul instituției, numai în interiorul sesiunii de înscriere organizate pentru persoanele fizice și în limita bugetului aprobat.

La sfârşitul lunii martie, românii vor putea beneficia de fondurile europene de 100 de milioane de euro pentru montarea de panouri fotovoltaice.

Toate informațiile privind desfășurarea acestui program se publică pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare – Sisteme fotovoltaice.

Procedura prin care oamenii pot primi până la 90% din valoarea totală a unui sistem fotovoltaic este una foarte simplă. Statul subvenţionează cu 20.000 de lei persoanele fizice care doresc să îşi monteze panouri fotovoltaice acasă. Reprezintă până la 90% din valoarea totală a unui astfel de sistem, iar restul de 10% trebuie plătit de către beneficiarul sistemului.

Pentru obţinerea celor 20.000 lei de la stat beneficiarul trebuie să meargă la un instalator validat de Administraţia Fondului de Mediu, pentru înscriere, cu următoarele documente: cerere de finanţare tehnoredactată, copia actului de identitate, extrasul de Carte Funciară nu mai vechi de 30 zile, rezultat pentru dreptul de proprietate, dovezi că nu are restanţe la taxe şi impozite, și acordul, în termen de 90 zile, de la furnizorul-distribuitorul de energie electrică.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!