ALDE Sibiu dă în judecată Facebook pentru că „blochează” candidatura lui Mircea Diaconu

Preşedintele filialei ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus, joi, la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook, din cauză că blochează şi aduce prejudicii în promovarea mesajelor prezidenţiabilului Mircea Diaconu, pe reţeaua de socializare.

Organizaţia Judeţeană ALDE a anunţat joi seara că a chemat în judecată Facebook, la Judecătoria Sibiu. ALDE acuza Facebook că aduce prejudicii campaniei electorale a candidatului Mircea Diaconu prin blocarea paginii de socializare a formaţiunii politice. ALDE mai reclama ca ‘rezultatul alegerilor în România nu poate fi dictat de corporaţii ca Facebook aşa cum au făcut în SUA’”, se arată în postarea organizației județene ALDE.

Se pare că banii noştri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!”, a declarat preşedintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

În solicitarea către Judecătorie, ALDE Sibiu a arătat că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale pe judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu.

ALDE Sibiu a motivat în cerere faptul că articolul 30 din Constituţia României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susţinut internaţional şi de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. În cererea de chemare în judecată se precizează şi sentinţa nr. 4546 din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care motivează faptul că reţeaua de socializare Facebook este spaţiu public, conform sursei menţionate.

Liderul filialei ALDE din Sibiu a precizat că Facebook a blocat pagina organizaţiei, fără niciun răspuns sau motiv, după ce aceasta a fost raportată de mai mulţi utilizatori. Ovidiu Ghoerghe Tocaciu a mai spus că cei care gestionează Facebook România şi implicit Facebook SUA au încălcat legea.

Suntem convinşi că oameni de rea credinţă fac tot ce le stă în putinţă să blocheze mesajele candidatului la alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu. Reclamaţiile lor contra noastră au fost însă susţinute de Facebook fără motive reale. Prin decizia de blocare a paginii noastre, dar şi de menţinere a blocajului, fără nicio motivare sau răspuns, ne face să credem că cei ce gestionează Facebook pe România au încălcat legea şi implicit Facebook cu sediul în SUA, prin susţinea acestei decizii. Orice încălcare a legii în România, chiar şi de către o corporaţie uriaşă ca Facebook trebuie sancţionată în instanţă!” a explicat Tocaciu.

Organizaţia de partid a solicitat daune morale în valoare de 10 lei.

Vrem să tragem un semnal de alarmă prin această cauză în instanţă care poate deveni un exemplu pentru alţii. Corporaţii ca Facebook nu pot dicta rezultatul alegerilor în România aşa cum au făcut în SUA, unde au oferit informaţii confidenţiale unor firme afiliate politic. Procesele contra lor de acolo ne-au arătat că Facebook nu joacă cinstit. Nu trebuie tolerat nicio imixtiune în procesul electoral!” a conchis Ovidiu Gheorghe Tocaciu, conform postării de pe pagina de socializare.

Sursa foto: Agerpres

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!