Antoneta Ioniţă: ”PSD a devenit coada de topor a lui Liviu Dragnea! PSDragnea periclitează parcursul nostru european cu o inconştienţă greu de înţeles!”

Antoneta Ioniţă, deputat PNL, declară într-un comunicat de presă că ” recentele evenimente petrecute la Sibiu şi Iaşi ne determină să constatăm o realitate a momentului: existenţa a două Românii.

Pe de o parte, există o Românie a responsabilităţii, a apartenenţei la Uniunea Europeană, a bunului simţ şi respectului faţă de lege. A demonstrat-o Summit-ul de la Sibiu, unde 27 de şefi de stat ale ţărilor membre ale Uniunii Europene au dezbătut teme de importanţă majoră pentru viitorul comun al uniunii.

De partea cealaltă, este România lui Liviu Dragnea, care, la mitingul electoral al PSD de la Iaşi, a dorit să contrabalanseze spiritul pro-european.

În timp ce, la Sibiu, ţara noastră îşi consolida poziţia în ochii partenerilor europeni, la Iaşi avea loc un spectacol grotesc, pus în scenă de PSD. Un circ ieftin, la care au participat mii de oameni amărâţi, aduşi cu forţa de şefi de organizaţii, mii de funcţionari publici, de medici, de profesori, luaţi cu arcanul de la joburile lor, sub ameninţarea că, dacă nu se deplasează la Iaşi, riscă să-şi piardă locurile de muncă.

Toţi au ascultat discursul isteric al liderilor PSD, un discurs anti-european, care pune în pericol credibilitatea României în UE. Atunci am constatat că există două Românii profund contrastante, două Românii dezbinate. În încercarea sa de a-l salva cu orice preţ pe Liviu Dragnea, PSD s-a transformat în coadă de topor pentru şeful de partid, periclitând- astfel- parcursul nostru european cu o inconştienţă greu de înţeles.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, care s-a întâlnit la Sibiu cu opt şefi de state şi de guverne din ţări membre ale Partidului Popular European (PPE), formaţiunea care conduce Uniunea Europeană. Faptul că PSD şi ALDE sunt respinse de familiile politice europene din care fac parte este îngrijorător pentru România, nu pentru cele două formaţiuni, care par că şi-au pierdut de tot busola.

Conflictul cu UE, generat de liderii de la Bucureşti orbiţi de interese personale nu serveşte nimănui. Este responsabilitatea celor de la PSD ca astfel de conflicte, care împart România în două, să înceteze! Este lipsă de responsabilitate şi de respect faţă de români şi faţă de România, iar membrii oneşti ai PSD ar trebui să conştientizeze acest lucru. Din cauza unui singur om, Liviu Dragnea, riscăm să fim izolaţi în Europa.

Concordia între cele două Românii trebuie să devină o prioritate pentru viitorul acestei ţări Altfel, viitorul nu ne va ierta!”.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!