Apar reacții negative în interiorul USR față de „atacurile deputatului Iulian Bulai la Învățăturile Biblice”!

După proteste față de „blasfemiile” deputatului USR Iulian Bulai, venite din partea unor profesori universitari, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române sau politicieni, iată că apar primele voci potrivnice chiar în interiorul propriului partid.

Sorin Ioan Ceacâr, consilier local USR în Sectorul 4 al Capitalei este extrem de vehement față de atitudinea în calitate de persoană publică a deputatului Bulai.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Ceacâr îl acuză pe deputat chiar de „atacuri la Învățăturile Biblice care stau la temelia Creștinismului” și se delimitează de poziția acestuia.

După cum se știe, deputatul USR Iulian Bulai a publicat o interpretare controversată, proprie, a Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Iulian Bulai este membru USR, deputat USR și vicepreședinte USR.
Desigur, sunt capabil să înțeleg dreptul la opinie al cetățeanului.
Dar cuvintele absolut halucinante ale deputatului USR despre Nașterea Domnului au fost exprimate NU CA PERSOANĂ PRIVATĂ, ci în deplina cunoștință a celor trei calități menționate anterior, adică pe pagina pe care se autointitulează PERSOANĂ PUBLICĂ și a cărei fotografie principală îl înfățișează pe Iulian Bulai la Tribuna Camerei Deputaților!

Domnule deputat și vicepreședinte USR,
Vă solicit demisia din funcția de conducere a acestui partid, pentru că opiniile dumneavoastră exprimate în calitate de persoana publică nu aduc avantaje și sprijin USR, ci complet dimpotrivă!
Nici după publicarea acelor enormități nu v-ați revizuit comportamentul, prezentându-vă scuze românilor pe ale căror credință și valori religioase le-ați jignit profund, ci ați continuat cu nonșalanță să exprimați, ca persoană publică și politician, atacuri la Învățăturile Biblice care stau la temelia Creștinismului!

Mă delimitez ferm de afirmațiile dumneavoastră, pentru că ele nu reprezintă punctul de vedere al conducerii USR, în pofida poziției pe care o ocupati.

Asumați-vă jignirile aduse credinței unui popor întreg și apoi prezentați-vă scuzele publice pentru acestea!
Și, pentru că tot ați menționat copiii instituționalizați în pozițiile dumneavoastră publice, donați salariul de deputat pe următoarele 3 luni la 3 case de copii, la alegere.
În semn de căință!

Aceasta este opinia mea politică și nu angajează în niciun fel partidul USR”, se arată în postarea consilierului USR.

Deputatul USR Iulian Bulai a postat pe pagina sa de socializare, chiar în ziua de Crăciun, un mesaj care a stârnit o controversă uriașă în mediul online. Între altele, Bulai spune în mesajul lui că Iisus provine „dintr-o familie foarte ciudată” și are „o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”.

Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut”, se arată în postarea deputatului USR.

Iulian Bulai și-a formulat mesajul care a stârnit reacții virulente pornind de la faptul că, în România, avem peste 50.000 de copii în grija statului, iar mai mult de 3.000 sunt daţi anual spre adopţie. 

Sursa foto: Facebook
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!