USR: „Când vorbesc autoritățile serios? Atunci când insistă pentru distanțare socială sau atunci când creează excepții?”

Uniunea Salvați România transmite că intenția Ministerului Afacerilor Interne de a acorda ajutor Patriarhiei în a împărți lumina și sfintele paști pentru credincioși, contravine tuturor recomandărilor privind distanțarea socială.

Într-un comunicat postat pe pagina de socializare a partidului, formațiunea consideră că mesajul ministrului de Interne, Marcel Vela, este „generator de confuzie” în rândul populației.

Tradițiile sunt importante pentru fiecare popor. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru respectarea lor este legitimă. Paștele a fost și va fi întotdeauna o sărbătoare esențială pentru un popor majoritar creștin.

Însă implicarea cadrelor Ministerului de Interne într-un efort național care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanțarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanțele militare emise până acum o considerăm inoportună și imprudentă.

Semnalul pe care ministrul de interne Marcel Vela l-a transmis în această seară este unul generator de confuzie în rândul populației care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autoritățile serios. Atunci când insistă pentru distanțare socială sau atunci când crează excepții.

Riscurile, mai ales pentru localitățile cu o densitate mare a populației, sunt importante și ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele nostru, al tuturor.

Spunem aceste lucruri știind că speranța e de fapt sădită în fiecare dintre noi și conștienți fiind că doar împreună, responsabili, putem să depășim această criză”, se arată în comunicatul USR.

Marcel Vela a anunțat, marți seară, că a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română care prevede acordarea sprijinului pentru împărțirea luminii și a sfintelor paști pentru credincioși.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!