Au început înscrierile pentru concursul Shakespeare School Essay , dedicat elevilor de gimnaziu şi liceu din toată ţara

Shakespeare School Essay Competition a dat startul înscrierilor pentru cea de a XI-a ediţie a Concursului naţional de eseuri în limba engleză dedicat elevilor de gimnaziu şi liceu din toată ţara.

Conform Agerpres, concursul este organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie – entitate non profit care sustine copiii și tinerii talentați din România, motivându-i să atingă performanțe deosebite și să își valorifice la maxim potențialul creativ și este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Shakespeare School Essay Competition este un concurs național de creație în limba engleză ce își propune:

  • să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovație și originalitatea și să motiveze tinerii să își perfecționeze limba engleză
  • să ofere șanse egale tinerilor din întreaga țară de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde prin taberele și cursurile oferite
  • să deschidă orizontul tinerilor români spre un mediu academic de elită, prin participarea la școli de vară în Marea Britanie.

Pentru ediţia din 2019, tema concursului este un eseu original în limba engleză cu titlul “A World with NO Rules” (“O lume fără reguli”).
Competiţia este organizată pe două categorii de vârstă: 11 – 14 ani şi, respectiv, 15 – 19 ani.
Participanţii îşi pot înscrie eseurile gratuit, online, pe site-ul competiţiei, aici, la una dintre cele două categorii de vârstă.
Termenul limită de înscriere în concurs este 31 martie.

Participanţii pot câştiga premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: două tabere de limba engleză în Marea Britanie, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examenele Cambridge, cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

Premii şi distincţii vor fi oferite şi profesorilor. Astfel, profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi va participa gratuit, ca însoţitor de grup, la o tabără de două săptămâni în Marea Britanie.

Toţi profesorii de limba engleză din partea cărora se vor înscrie minimum zece participanţi la Shakespeare School Essay Competition 2019 vor primi un certificat de merit.

Trofeul Excelenţei (Trofeul Shakespeare School Essay Competition) va fi oferit judeţului cu cel mai mare număr de participanţi în concurs.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 7 iunie, la Bucureşti.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!