Burger King se relansează pe piața din România

Lanțul de fast-food Burger King a lansat planul de extindere în sud-estul Europei, care include și relansarea pe piața din România, deschizând, la Praga, cel mai mare restaurant al său de pe piața din Cehia. Planul brandului este de a deschide în următoarea perioadă, pe termen mediu, 200 de restaurante, inclusiv în România.

În acest an, Burger King vrea să lanseze și chioșcuri de self-service și posibilitatea de a comanda prin intermediul unui telefon mobil.  În Cehia, unde operează din 2008, Burger King deține deja 23 de spații, la care vrea să adauge în acest an încă 11 și să ajungă în următorii ani la aproximativ 100 de unități.

În România, lanțul mai are la acest moment doar un singur spațiu, în aeroportul Henri Coandă-Otopeni, operat în franciză, dar va fi relansat prin intermediul dezvoltatorului de restaurante AmRest, cu sediul în Polonia.

AmRest operează atât Burger King, cât și KFC, Pizza Hut și Starbucks, având în portofoliu 2.015 de restaurante în 26 de țări. Sub brandul Burger King, AmRest operează în Polonia, Cehia, Slovacia și Bulgaria. 
La finele anului trecut, dezvoltatorul a semnat un acord cu Burger King pentru a dezvolta acest brand atât în Polonia, Cehia, Slovacia și Bulgaria, cât și în România.

Burger King a avut anterior mai multe restaurante pe piața locală, care au fost însă închise treptat, la acest moment existând un singur restaurant, pe terminalul plecări din Aeroportul Henri Coandă-Otopeni, accesibil doar călătorilor care își așteaptă avionul.

Sursa: profit.ro
Sursa foto: metropotam.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!