Cioloș: „Demisia ministrului Afacerilor Interne e primul gest de decență și normalitate din Guvern”

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a anunțat, marți, că demisionează, după 6 zile de la depunerea jurământului, decizia fiind luată în contextul crimelor de la Caracal. Astfel, Nicolae Moga a deținut cel mai scurt mandat din istoria Ministerului.

În urma unei discuții pe care am avut-o cu doamna ministru Dăncilă am decis să mă retrag din fruntea MAI. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. (…) Am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor. Toate cercetările vor continua. Am încredere în oamenii oneşti din minister şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere. Trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a declarat Nicolae Moga.

Președintele Plus, Dacian Cioloș, într-o postare pe pagina sa de socializare, a afirmat că:

Demisia lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului Afacerilor Interne e primul gest de decență și normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Aștept acum din partea PSD, dar și din partea președintelui Klaus Iohannis, ca în fruntea acestui minister să fie numit un profesionist, un om cu capacitate intelectuală și experiență profesională care să înțeleagă ce e de făcut și să acționeze în consecință. Această instituție a fost condusă prea mult timp de oameni care s-au remarcat doar prin relațiile de colaborare și supunere, cu capul plecat, în fața baronilor și a grupurilor de interese.”

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!