Băsescu, replică pentru Cristoiu: „Nu maestre, nu datorez nimic STS”

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat duminică, pentru Mediafax, după reacțiile în cazul Caracal, că Traian Băsescu este unul dintre cei care datorează multe STS. 

Acesta insistă că șeful STS ar fi trebuit să demisioneze (N.R șeful STS, Ionel-Sorinel Vasilca, a demisionat luni la prânz ) și susține că se pregătește un nou moment „Colectiv”, un argument fiind complicitatea șefului statului cu STS.

Legea permitea orice gest. Nu văd care era problema să i se bată în ușă unui cetățean, nu era vorba să intri să tragi cu mitraliera în el. Trebuia să bați la ușă, nu răspundea , băteai în fereastră. Dacă nu era nimic suspect, îți cereai scuze și plecai. Dar în asemenea momente nimeni se supără dacă dai buzna peste el în casă. Tot ce se întâmplă acum mi se pare o precipitare nebunească, în primul rând o folosire a acestui caz pentru crearea unui nou moment Colectiv. Așa se explică și precipitarea Guvernului de a rezolva, și mai ales revoltătoarea complicitate a președintelui României cu STS, o complicitate explicabilă dacă ne dăm seama la fuga lui Traian Băsescu, de la o televiziune la alta, pentru a apăra STS. S-a dovedit prin transformarea fostului președinte în agent de sprijin al STS-ului, că de fapt este o instituție care a servit președintele. Traian Băsescu este dator STS, mai multe nu pot să spun, știe el mai multe decât noi, și acum îi sare în ajutor. În cazul de față, șeful de la STS trebuia să demisioneze. Nu ne interesează toate explicațiile sale publice și tehnice De ce nu demisionează? Pentru că îl are la mână pe Klaus Iohannis, așa cum l-a avut la mână și pe Traian Băsescu cu rezolvarea unor chestiuni ilegale ca instituție de forță”, a declarat Ion Cristoiu.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul președinte Traian Băsescu afirmă că „nu am niciun fel de datorie faţă de STS” și aduce motive pentru care apără STS-ul.

Nu maestre, nu datorez nimic STS

De câteva zile, jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o teorie a datoriilor mele faţă de STS.
Răspunsul meu simplu şi categoric este: “Nu maestre, nu am niciun fel de datorie faţă de STS”.
Cariera mea politică, victoriile în alegeri, fie că au fost pentru Primăria Capitalei, pentru Cotroceni sau în referendumurile de destituire se datorează românilor, mie şi PD/PDL .
De ce apăr STS? Iată de ce:
1.STS nu dispune de mijloacele tehnice pentru localizare;
2.STS primeşte informaţiile de localizare de la operatorii de telefonie mobilă şi le transferă aşa cum le primeşte către beneficiari;
3.STS a fost tot timpul, şi este şi acum, în riscul de a fi preluat de guvern şi integrat în Ministerul de Interne sau în Ministerul Apărării, ceea ce ar duce la politizarea instituţiei şi la decredibilizarea siguranţei comunicaţiilor statului ;
4.Dintre procurori, poliţişti şi STS, aceştia din urmă au cea mai redusă capacitate de ripostă publică, iar în fază iniţială pur şi simplu au fost pe nedrept copleşiţi de acuzaţii ;
5.Este instituţia Statului Român care concentrează cei mai mulţi şi cei mai valoroşi informaticieni.
În concluzie, domnule Cristoiu, voi continua să-i susţin spunând adevărul despre dotarea de care dispune STS, până când instituţia va achiziţiona propriul sistem de localizare a telefoanelor mobile.
Deci, maestre, nu datorez nimic STS”, se arată în postarea lui Traian Băsescu.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!