Cîțu, despre demisia sa: „Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae sau Tăriceanu m-a făcut să iau această decizie”

Florin Cîțu a reiterat care sunt motivele pentru care și-a depus mandatul de premier desemnat chiar înainte de ședința de plen în care ar fi avut suficiente voturi pentru a ajunge la Palatul Victoria. „Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae sau Tăriceanu m-a făcut să iau aceasta decizie”, a declarat Cîțu.

PSD s-a comportat iresponsabil în toată această perioadă. Le-am cerut de patru luni de zile să nu mai voteze în Parlament legi populiste care aruncă în aer bugetul. Ieri au votat o astfel de lege. Cum să negociezi cu aceşti oameni? Aceşti oameni sunt toxici şi când am spus ‘România fără PSD’, aşa ar trebui să fie. Trebuie să ţineţi minte că mandatul meu a fost acela pentru a menţine alegeri anticipate. Era un proiect pe care l-am acceptat împreună cu toţi partenerii din Opoziţie. Unii parteneri din Opoziţie cu care ar trebui să mai discutăm, care s-au răzgândit între timp”, a spus Cîţu la Parlament, înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă a fost avută în vedere şi varianta în care să preia Guvernul, Florin Cîţu a răspuns: „Dar nu cu voturile PSD şi ALDE”.

Gândul că m-ar fi votat Olguţa Vasilescu, Ciolacu, Iordache, Şerban Nicolae, Tăriceanu m-a făcut să iau această decizie. Eu mă lupt cu aceşti oameni de trei ani de zile. Când e vorba de PSD, ALDE, nu luăm prizonieri. Planul lor era de a trece acest Guvern şi apoi ne impuneau câte 15 secretari de stat, directori şi aşa mai departe. Cum ar fi fost ca în Parlamentul României să strige după mine Olguţa Vasilescu să-mi spună: ‘Votul meu te-a făcut premier!’? Niciodată! România a mai avut un premier care a fost susţinut de PSD, un premier onest. Şi astăzi plăteşte pentru acest lucru”, a susţinut Florin Cîţu.

Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus joi mandatul, cu doar câteva minute înainte de ora la care Guvernul trebuia să fie votat în Parlament.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!