Dacian Cioloș a fost ales liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European

Dacian Cioloș a fost ales noul președinte al Renew Europe, un nou grup politic din Parlamentul European care reunește forțe de centru, liberale și progresiste. Anunțul a fost făcut de Dragoș Pîslaru, membru PLUS, pe pagina sa de socializare.
Dacian Cioloș este noul președinte al #RenewEurope. Este cea mai înaltă poziție politică ocupată vreodată în Uniunea Europeană de un cetățean român. Am promis în campanie că punem România în inima Europei, ne ținem de cuvânt.

Așa cum declara Dacian “a new hope for Europe, a new hope for the European citizens (o nouă speranță pentru Europa, o nouă speranță pentru cetățenii europeni – n.r.)”, a scris Dragos Pîslaru.

La scurt timp dupa alegerea sa ca președinte Renew Europe, Dacian Cioloș a postat un mesaj în care menționează că șefia grupului este doar un prim pas în construcția politică pe care a gândit-o în ultimii doi ani.

Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.

Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită“, a postat Dacian Cioloș.

Potrivit Politico, Cioloș “a fost catapultat” instantaneu în poziția de favorit, dupa implozia fostului ministru pentru afaceri europene din Franța, Nathalie Loiseau, care era de așteptat să conducă grupul și să fie persoana de contact la Bruxelles a fostului ei șef, președintele Emmanuel Macron, al cărui partid En Marche este membru fondator al Renew Europe.

Contracandidații lui Dacian Ciolos au fost Sophie in ‘t Veld, europarlamentar olandez susținut de Partidul Liberal Democrat din Marea Britanie, și Fredrick Federley, europarlamentar suedez susținut de partidele nordice.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!