Victor Ponta vrea candidat comun PSD-ALDE-Pro România, la prezidențiale

 În ziua în care moțiunea de cenzură a opoziției a picat în Parlament, Victor Ponta cere o mare coaliție între partidul său și alianța PSD-ALDE pentru a sprijini un singur candidat în alegerile prezidențiale.
Liderul Pro România a afirmat, marți seară la B1TV, în emisiunea “Dosar de Politician”, că “Eu tot vreau în turul 2 să intre un candidat de centru-stânga. Eu tot cred că putem găsi un candidat, să nu fie nici de la PSD, pe care să îl susținem să ajungă în turul 2. Pro România și PSD și ALDE! Noi am venit și cu o propunere concretă și am zis să îl propunem pe Sorin Cîmpeanu. PSD nu a zis niciodată nimic de rău de Sorin Cîmpeanu, ALDE nici atât. Are recunoaștere internațională, e un candidat foarte bun. Pe el îl propunem noi, poate aveți idei mai bune. Dar dacă mergem cu trei candidați, sigur nu intră niciunul în turul doi“.
Această dorință a fostului premier contrazice propria sa declarație în care arăta ca a învațat lecția transmisă de electorat la votul din 26 mai și nu se mai întoarce la PSD deoarece este un partid compromis ce nu mai este dorit de români.

Chiar nu ne facem iar ‘frati’ cu hoti si incompetenti ca sa primim si noi un pic de ‘ciolan’! Chiar am inteles ce au vrut sa spuna oamenii prin votul din 26 Mai si nu ii sfidam si nici nu incercam sa ii prostim!”, scria Ponta dupa arestarea lui Liviu Dragnea.

NU am făcut nicio înțelegere și nicio alianță- nici cu PSD nici cu PNL / și nici nu vom face!”, susținea Victor Ponta, într-o postare pe pagina sa de socializare, la 3 zile după alegerile europarlamentare.

Dacă e să facem o alianță ca să avem un comisar european susținut de toate forțele politice, da, facem. Dar de alianță politică cu alte partide nu se pune problema în acest moment (…) Oamenii nu ne-au votat ca să ne găsească înapoi în PSD după 48 de ore, afirma liderul Pro România, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Sursa foto: REUTERS/Bogdan Cristel

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!