Dacian Cioloș: „Dacă Dăncilă va tranzacționa ca la tarabă, România riscă să piardă portofoliul Transporturi”

Liderul PLUS Dacian Cioloș o avertizează pe Viorica Dăncilă că, dacă va continua să tranzacţioneze „ca la tarabă” funcţia de comisar european, România riscă să piardă portofoliul Transporturi.

Într-o postare pe pagina de socializare, Cioloș afirmă că Viorica Dăncilă nu a ţinut cont de condiţiile pe care i le-a comunicat în legătură că propunerea de comisia european.

Dacă vrem să menținem portofoliul Transporturi în viitoarea Comisie Europeană, trebuie să avem o candidată integră și credibilă la nivel european.

Trebuie să o spunem foarte clar: ne aflăm într-un moment dificil în ceea ce privește desemnarea comisarului nostru european. După telenovela cu banii împrumutați și cu apartamentele Rovanei Plumb, riscăm să distrugem totul.

Vreau să mai explic o dată, poate înțelege și Viorica Dăncilă: România a primit un portofoliu foarte important în Comisia Europeană, cel al Transporturilor. L-a primit România, nu Guvernul PSD, nu doamna Dăncilă pe persoană fizică. Repartizarea acestui portofoliu n-a fost o întâmplare și nici un cadou pentru un guvern care s-a situat mereu pe poziții antieuropene. Un rol important l-a avut votul românilor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, când au trimis la Bruxelles mulți oameni competenți, oameni care cred în valorile Uniunii Europene.
Și, dacă tot a spus Viorica Dăncilă că am relații și influență ca lider al unui grup politic important din Parlamentul European, atrag atenția în modul cel mai serios că noi, românii, putem păstra portofoliul Transporturilor din Comisia Europeană numai dacă vom face o nominalizare rezonabilă. Dacă vom propune un om competent, dedicat valorilor europene și integru. Condiții pe care i le-am spus încă de la început Vioricăi Dăncilă și de care nu a ținut cont.

În cazul în care Dăncilă și PSD vor continua să se joace de-a nominalizarea, în cazul în care vor crede și pe viitor că postul de comisar european poate fi tranzacționat ca la tarabă în interiorul PSD, România riscă să piardă portofoliul Transporturi”, se arată în postarea lui Dacian Cioloș.

Reacția liderului Renew Europe vine după ce Viorica Dăncilă a afirmat că opoziţia a făcut un lobby negativ care a dus la respingerea Rovanei Plumb de către Comisia JURI, precizând că preşedintele Comisiei juridice este în grupul Renew Europe.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!