Ludovic Orban: „Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul, „cel mai probabil”, va prelungi cu alte 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării. Decizia va fi luată zilele următoare, în condițiile în care la finalul acestei săptămâni expiră starea de alertă.

Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a anunțat, luni, premierul.

Prim-ministrul a mai precizat că Guvernul nu are în vedere impunerea unor noi restricții: „Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea măștilor, nu afectează desfășurarea activităților economice”.

Orban a declarat că sunt mai multe solicitări pentru relaxarea unor măsuri, însă acestea sunt în analiză.

Mai sunt solicitări cu privire la desfășurarea unor activități. Vom ține cont de toate datele și în funcție de evaluări vom lua toate deciziile politice”, a declarat prim-ministrul.

Ar fi pentru a treia oară când starea de alertă este prelungită.

Pe 16 iunie starea de alertă a fost prelungită pentru prima dată cu 30 de zile, iar pe 16 iulie Guvernul a decis, din nou, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!