Dăncilă și PSD ne-au “șifonat” pe două continente. Tăriceanu “flit” de la marocani

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anulat forțat vizita în Maroc, la solicitarea părții marocane, gest venit la câteva zile după anunțul Vioricăi Dăncilă de a muta ambasada României la Ierusalim.

Vizita oficială a Președintelui Senatului ar fi trebuit să aibă loc în perioada 27-31 martie, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, care va fi stabilită de comun acord.

Delegaţia română avea programate întrevederi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului Regatului Maroc, cu şeful Guvernului marocan şi ministrul de Externe din această ţară.

Programul vizitei includea depunerea de coroane de flori la Mausoleul Mahomed al V-lea şi vizitarea portului Tanger Med, cel mai mare port marocan, care asigură legătura maritimă cu peste 90 de ţări din lume.

Conform unor surse, oficialii marocani au transmis prin canale diplomatice că nu sunt disponibili pentru întâlniri iar motivul real ar fi anunțul premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei României la Ierusalim.

În același context, Klaus Iohannis a adus critici Vioricăi Dăncilă pe care a acuzat-o că „a pus pe butuci relația cu Iordania“, după ce vizita Regele Abdullah II al Iordaniei în România a fost anulată.

Trebuia să îl primesc în această seară pe regele Abdulah al Iordaniei, dar, datorită diletantismului doamnei prim-ministru, care ne-a stricat relația, nu mai e cazul. Regele Iordaniei s-a simtit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres în America și a contramandat vizita”, a declarat luni, Klaus Iohannis.

Sursa foto: media.dcnews.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!